De vierjarige Istvan Reiner werd niet lang na deze foto geëxecuteerd in Auschwitz.
Volledig scherm
De vierjarige Istvan Reiner werd niet lang na deze foto geëxecuteerd in Auschwitz. © Mediadrumimages/TomMarshalll

Het schrijnende verhaal van het ‘lachende jongetje’ van Auschwitz: Istvan (4) stierf na deze foto in de gaskamer

Het bijzonder trieste verhaal van een 4-jarig jongetje gaat de wereld rond nadat fotorestaurateur Tom Marshall zijn laatste foto inkleurde en verspreidde. Istvan Reiner ging in 1944 al lachend en in zijn gestreepte uniform op de foto in Auschwitz. Twee weken later stierf hij samen met zijn oma in de gaskamer.

41 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Niet vergeten, dik akkoord. Ik heb de meeste archiefbeelden en getuigenissen gezien. Maar als het opnieuw gebeurt, gebeurt exact terug hetzelfde: glorieus, intimidatie en het verdwijnen van tegenstanders. Heel actueel in vele naties op deze planeet. Het roofdier op de mens bij uitstek is de mens.
 • Georges Baaths

  3 jaar geleden
  Dit mag nooit vergeten worden
 • elhassani khalid

  3 jaar geleden
  Beste mensen Ben blij dat dit jullie raakt en terecht. Maar het begon ook onschuldig mer politiekers die andere de schuld gaven . En de mensen tegen elkaar op zetten voor politiek gewin .zo begon het onschuldig . Ën die mosters van toen zijn hier nog altijd ik lees dagelijks hun commentaren als er iets met buitenlanders . Dan hopen ze dat ze allemaal verdrinken of stetven . Dus de mosters aan de macht voeden hde mensén en de mensen voeden de mobsters aan de macht . Daardoor zal de geschiede
 • Manu Claes

  3 jaar geleden
  Deze verhalen moeten we blijven vertellen. De mensen die deze gruwel hebben ondergaan kunnen het helaas niet meer. Dat sommigen oproepen om het achter ons te laten bewijst eens te meer hoe belangrijk dit is.
 • Fons Dewaele

  3 jaar geleden
  Triestig, maar de wereldleiders, of toch diegene dat denken dat ze daartoe horen, hebben er niks uit geleerd. Mensen worden zonder proces opgesloten, gefoltert en levenslang weggesloten, enkel en alleen maar om aan de macht te blijven en de bevolking uit te buiten. Ver moeten we daarvoor niet zoek, vele reizen er jaarlijks heen.