Slachtoffers van conflict Israël Gaza
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers van conflict Israël Gaza © RV

Het schrijnende gezicht van het Israëlisch-Palestijnse conflict: deze kinderen wilden geen oorlog, maar ze hebben die wel met hun leven betaald

Een Palestijnse jongen van elf die opgekleed was om het Suikerfeest te vieren, een Joodse kleuter die dol was op de Ninja Turtles en een Arabisch tienermeisje dat biologie studeerde om de wereld te verbeteren. Het zijn maar enkele van de doden die het Israëlisch-Palestijnse conflict de afgelopen dagen heeft geëist. Volgens de recentste cijfers kwamen er al 130 mensen om. 122 aan de Palestijnse en 8 aan de Israëlische kant. Daar zijn zeker 33 kinderen bij — slachtoffers die geen oorlog vroegen, maar die wel met hun leven hebben betaald. Wij geven er zo twintig een gezicht.

44 reacties

 • Marc Van Driessche

  1 maand geleden
  Deze kinderen willen geen oorlog zeiden ze 40 jaar geleden ook al en het zijn diezelfde kinderen die nu oorlog voeren.
 • WILFRIED DE WILDE

  1 maand geleden
  Zet liever een foto van de veroorzakers van die ellende in de krant in plaats van altijd weer die kindjes. We raken dit stilaan beu.
 • gustaaf carpels

  1 maand geleden
  Tja dat noemt men manipulatie door de media. Het is hamas die deze doden gedwongen heeft om in de gebouwen te blijven waar zij hun rakketten en onderdak hebben.hamas misbruikt dan deze doden om israel te beschuldigen van deze doden terwijl israel steeds verwittigt heeft welke gebouwen er beschoten zouden worden mogen deze gezinnen van hamas het gebouw niet uit behalve zijzelf .
 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  Gaan we daar mee beginnen? Van ieder conflict in de wereld de gezichten van de kinderen tonen, dat is een straatje zonder einde. Ik ben vijftiger en weet dat er sinds ik geboren ben nooit een dag is geweest dat er niet ergens oorlog werd gevoerd, deze rubriek kan dus eindeloos aangehouden worden.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Dat hebben ze allemaal aan hun eigen leiders te danken, die spelen liever oorlogje en verspillen liever geld aan oorlogstuig in plaats van dat voor hun eigen bevolking te gebruiken.