Beelden van 8 juli, toen in Albufeira de militaire politie opgeroepen werd omdat honderden Nederlandse jongeren de coronaregels aan hun laars lapten.
Volledig scherm
PREMIUM
Beelden van 8 juli, toen in Albufeira de militaire politie opgeroepen werd omdat honderden Nederlandse jongeren de coronaregels aan hun laars lapten. © YouTube

Het Portugese Albufeira, waar 77 West-Vlaamse jongeren besmet raakten, ontdekt dankzij het roodgekleurde Spanje

Sinds Spanje donkerrood kleurt en je voor Griekenland een recente coronatest moet voorleggen, staat Albufeira in Zuid-Portugal bovenaan het lijstje favoriete partybestemmingen. “Het uitgaansleven is er nochtans gereglementeerd en is sinds dinsdag nog meer aan banden gelegd. Ik vermoed dat de afterparty’s in de appartementencomplexen de oorzaak zijn van het grote aantal besmettingen”, zegt B&B-uitbater Luc Van de Velde.

36 reacties

 • Chloe Kezako

  4 maanden geleden
  Schuld van de overheid. In maart en april mochten we amper onze eigen gemeente verlaten, de niet-essentiële verplaatsing, weet u nog? Een paar maand later mag iedereen plots terug de ganse wereld rondreizen en dan gaat men het op de jongeren steken? Overheden hebben hun bedje gespreid, dat ze er nu maar zelf in gaan liggen.
 • marcel strobbe

  4 maanden geleden
  Dan is het maar zo wie zijn ... moet maar op de blaren zitten.
 • Henk Hugaerts

  4 maanden geleden
  We gaan toch niet zeuren nu, iedereen heeft zijn vakantie gekregen. Het begint met het openen van de grenzen begin juli en de miserie start in september tot diep in de winter. Landen moesten inkomsten hebben van toerisme, de reissector stond te roepen en vele gezinnen stonden ook te bleiten van ze gaan nu toch ook ons zomervakantie niet ontnemen en het vervolg lees je in de media.
 • Patrick Desmet

  4 maanden geleden
  En dan nog verklaren dat ze zich aan de regels houden. Anoniem natuurlijk, wat dacht je. Zij kan al beter bij de liberalen een stage volgen. Volgens hen is er niets aan de hand, maar moet je de regels volgen ( De Block, Wilmes ). Als de cijfers buiten proportie stijgen, zoals nu, moet je geen wartaal spreken maar krachtdadig optreden.
 • Kristoff Belien

  4 maanden geleden
  @kjell van Daele... En... was de jeugd vroeger beter..?? Ik denk het niet... De jeugd van tegenwoordig, dat zeiden onze ouders ook tegen ons.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt