De rookwolken die dinsdag verrezen na een reeks van zware explosies op de vliegbasis van Novofedorivka op de Krim.
Volledig scherm
PREMIUM
De rookwolken die dinsdag verrezen na een reeks van zware explosies op de vliegbasis van Novofedorivka op de Krim. © AP

Het mysterie van de Krim: hoe kon Russische luchtmachtbasis zo zwaar getroffen worden? Dit zijn de scenario's

Was het een drone? Een in het geheim ontwikkelde raket? Of zijn er Oekraïense special forces bommen gaan leggen in het hol van de leeuw? Het blijft voorlopig een mysterie hoe het vliegveld van de Russen op de Krim in puin is gelegd. Maar wij wegen alle mogelijkheden af.

 1. INTERVIEW. Buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) reageert voor het eerst op omstreden Krim-reis: “Het is echt onverantwoord om zulke politieke spelletjes te spelen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Buitenland­mi­nis­ter Hadja Lahbib (MR) reageert voor het eerst op omstreden Krim-reis: “Het is echt onverant­woord om zulke politieke spelletjes te spelen”

  Hadja Lahbib (MR) moet het record verbroken hebben van buitenlandminister die het snelst een diplomatieke rel aan haar been had. Haar reis als journalist naar de Krim - betaald door Rusland - maakte het even warm onder haar voeten. Op verre afstand, in New York, beantwoordt ze enkele vragen over de controverse. “Het zijn politieke spelletjes. En in tijden van oorlog is het onverantwoord om die te spelen.”
 2. Oekraïne spot in Twittervideo met vluchtende Russische toeristen uit toeristische trekpleister Krim

  Oekraïne spot in Twittervi­deo met vluchtende Russische toeristen uit toeristi­sche trekpleis­ter Krim

  Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de voorbije jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.