Op 15 mei 2020, in volle lockdown, genieten Boris en Carrie Johnson van een kaas- en wijnavond in de tuin van zijn ambtswoning.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 15 mei 2020, in volle lockdown, genieten Boris en Carrie Johnson van een kaas- en wijnavond in de tuin van zijn ambtswoning. © VTM

Het lockdownfeestje te veel: Britse premier Boris Johnson moet zich bij Queen excuseren voor zoveelste deugnieterij

De Britse premier Boris Johnson heeft zich vandaag geëxcuseerd voor een van de talrijke feestjes die tijdens de lockdown georganiseerd werden in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat is nochtans niet zijn gewoonte. Tot hiertoe heeft Boris zich altijd gedragen als een schooljongen die het vooral jammer vindt dat zijn deugnieterij aan het licht is gekomen. Maar dit keer moést hij zich wel verontschuldigen, want het was de Queen zelf die op zijn spijtbetuigingen zat te wachten. Een overzicht van zijn uitspattingen.

5 reacties

 • Philemon Moyersoon

  1 week geleden
  Wat gaat die nog allemaal uitvinding om zijn vel te redden
 • Gerda Haubourdyn

  2 weken geleden
  Is de plezantste thuis en overal. Dat zie je toch aan zijn jommekes kop.
 • Jeaninne Bonduwe

  2 weken geleden
  Hadden wij hier ook geen die aan het feesten was op een boot? Matteke was het denk ik. Ontslag werd nooit gevraagd.
 • Pim Pauwels

  2 weken geleden
  Wat een figuur die kerel. Wie geloofd die nu nog? Zonder schaamte was hij zijn bevolking en queen aan het uitlachen!
 • Philippe Vanbelleghem

  2 weken geleden
  pipo de clown . Ongelooflijk dat deze incompetente man een land mag besturen .
 1. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”
  Play

  Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”

  De spanning in Oekraïne blijft oplopen nu de NAVO én de Verenigde Staten nee zeggen tegen elke Russische eis. In de straten van Kiev groeit de bezorgdheid, stelt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers ter plekke vast. Er worden zelfs bunkers in gereedheid gebracht. “De meeste mensen zijn ofwel bang ofwel net erg strijdvaardig en bereid om zelf de wapens op te nemen”, klinkt het. Ramaekers neemt ons mee in een van de bunkers.
 2. Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanistan terwijl mensen achterbleven”

  Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanis­tan terwijl mensen achterble­ven”

  Een nieuwe dag, een nieuw schandaal rond de Britse premier Boris Johnson. Uit gelekte e-mails zou immers blijken dat de premier persoonlijk tussenkwam om dieren uit Afghanistan te laten evacueren. Volgens critici gaf hij de dieren daarmee voorrang op burgers, die bijgevolg niet tijdig uit het land konden ontsnappen na de machtsovername door de taliban. In december deed BoJo nog claims van een klokkenluider bij Buitenlandse Zaken, die zei dat de regering dieren boven mensen koos, af als “complete nonsens”.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.