Demonstranten dragen een gewonde weg tijdens protesten in Minsk in augustus vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstranten dragen een gewonde weg tijdens protesten in Minsk in augustus vorig jaar. © AP

Het land waar werkloosheid met een boete bestraft wordt

Wit-Rusland wordt weleens de laatste dictatuur van Europa genoemd. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Leven burgers er iedere dag met doodsangsten? Wat mag er en wat niet? En hoe is de verhouding met Rusland? Een handleiding bij het Noord-Korea van Europa.

4 reacties

 • Frans Vandermaelen

  4 maanden geleden
  Boetes voor werkloosheid. Waarom hebben ze dat in Belgie nog niet ingevoerd? Dat zou direct veel problemen oplossen.
 • Eric Brocatus

  4 maanden geleden
  Ondanks de dictatuur en de corruptie voel ik me er veel veiliger dan hier in België. Daar kan je zonder problemen 's nachts door de parken lopen. Toegegeven, het loopt er ook vol politie en veiligheidsagenten. Een mooie en vredelievende stad en volk.
 • Erik Audenaert

  4 maanden geleden
  Die leiders daar opdoeken , de bevolking heeft ook recht op een normaal leven .
 • Jan Desmet

  4 maanden geleden
  Nooit of nooit bij Europa laten komen, of als er democratie komt !
 1. Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastromen is gestopt
  Play

  Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastro­men is gestopt

  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastromen die zijn vrijgekomen bij de uitbarsting hebben zich de afgelopen dagen onverbiddelijk een weg gebaand door het eiland en alles op zijn weg verwoest. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen vernield en is 166 hectare bedekt met lava. Intussen blijft de vulkaan actief, met een wolk van as en gas die tot 4.500 meter hoog reikt.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).