REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Het is stil in Tokio, ziet Vlaming die in de stad van 14 miljoen mensen woont: “Worden meest unieke, maar ook minst gewilde Spelen ooit”

Het is nooit stil in Tokio, een stad met 14 miljoen inwoners. Maar toch: het is er stiller dan gebruikelijk. Corona, weet u wel. “De uitbundigheid die je mag verwachten bij de start van de Spelen, is er niet”, zegt Rob Van Nylen (52), die sinds 1996 in Tokio woont en werkt. Het volk mort, de regering heeft de noodtoestand afgekondigd, buitenlandse fans mogen het land niet binnen, de besmettingen stijgen, maar straks beginnen de Olympische Spelen er toch. “Als één land dat kan, in deze uitzonderlijke situatie, dan is het Japan.”

 1. Muggeninvasie in Toscaanse regio, restaurants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Muggeninva­sie in Toscaanse regio, restau­rants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Orbetello in Toscane wordt belegerd door muggen. Door de hoge temperaturen en vochtige hitte zijn de insecten meer dan ooit heer en meester in deze regio en de gevolgen voor toeristen en lokale bewoners blijven niet uit. Restaurants voelen zich genoodzaakt om ‘s avonds sneller te sluiten: “Buiten dineren is onmogelijk geworden”. Het risico bestaat trouwens dat de muggenplaag ook hoofdstad Rome bereikt.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.