REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Het is stil in Tokio, ziet Vlaming die in de stad van 14 miljoen mensen woont: “Worden meest unieke, maar ook minst gewilde Spelen ooit”

Het is nooit stil in Tokio, een stad met 14 miljoen inwoners. Maar toch: het is er stiller dan gebruikelijk. Corona, weet u wel. “De uitbundigheid die je mag verwachten bij de start van de Spelen, is er niet”, zegt Rob Van Nylen (52), die sinds 1996 in Tokio woont en werkt. Het volk mort, de regering heeft de noodtoestand afgekondigd, buitenlandse fans mogen het land niet binnen, de besmettingen stijgen, maar straks beginnen de Olympische Spelen er toch. “Als één land dat kan, in deze uitzonderlijke situatie, dan is het Japan.”

  1. Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegen

    Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegen

    Vandaag is een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is eraan te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het extreem druk. Op de middag stond er 1.092 kilometer file in Frankrijk, zo melden mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. Daarmee is het filerecord van 1.142 kilometer, dat dateert van 10 juli dit jaar, net niet verbroken. Intussen nemen de files opnieuw af. Toch raadt mobiliteitsorganisatie VAB aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.