“Het is een deel van een Chinese raket dat opbrandt in de atmosfeer”: wetenschapsexpert Martijn Peters verduidelijkt prachtig fenomeen boven Spanje

In Spanje leggen heel wat mensen vast hoe een brandend object door de hemel vliegt. De Spanjaarden denken dat het om een meteoor gaat, maar dat is het niet. Volgens onze wetenschapsjournalist Martijn Peters gaat het om een deel van een Chinese raket: “De raket bracht eerder deze maand drie taikonauten naar het Chinese ruimtestation. Het is het bovenste deel van die raket dat nu opbrandt in de atmosfeer.”

 1. Duitse bondskanselier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschandaal
  4

  Duitse bondskanse­lier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschan­daal

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz moet zich vrijdag opnieuw verantwoorden in een onderzoek naar een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank, dat zich afspeelde toen hij burgemeester van Hamburg was. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Het is de tweede keer dat Scholz bij de parlementaire commissie in Hamburg moet opdraven.
 2. Vlaamse Sari maakte met haar gezin noodweer op Corsica van dichtbij mee: “Heel het hotel ligt overhoop”
  Play

  Vlaamse Sari maakte met haar gezin noodweer op Corsica van dichtbij mee: “Heel het hotel ligt overhoop”

  Sari Asseman vertrok vorige week met haar gezin niks vermoedend op reis naar Ajaccio. Tot ze zich plots midden in het noodweer bevonden. Nadat er gisteren al windstoten waren tot 224 km/u, zette het noodweer zich ook deze nacht verder. “Er liggen allemaal kapotte parasols in het zwembad en we hebben geen elektriciteit meer in het hotel”, vertelt Sari. Het gezin is dan ook blij dat hun reis erop zit en ze terug naar huis kunnen vertrekken. Al kregen ze wel een melding zeker op tijd te komen, aangezien er op de luchthaven door de storm ook veel chaos is.