Sharon Tate en Roman Polanski in 1968.
Volledig scherm
Sharon Tate en Roman Polanski in 1968. © Photo News

Het gruwelijke verhaal van de beruchtste moordpartij van de Manson Family: de Tate Murders

Charles Manson, die op 83-jarige leeftijd in de gevangenis is overleden, werd als sekteleider van de Manson Family verantwoordelijk gezien voor een van de beruchtste misdaden uit de geschiedenis van de VS. In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 trokken vier leden van de Family naar het huis van het celebritykoppel Sharon Tate en Roman Polanski, waar de hoogzwangere actrice en vier anderen gruwelijk werden afgeslacht.

5 reacties

 • chantal prez

  4 jaar geleden
  Herinner het mij alsof het gisteren was. Polanski was in die tijd ook regisseur van Rosemary's baby.De bekendste horrorfilm in die tijd. De hippicultuur was op slag zijn naïeviteit kwijt.Was het begin van het afglijden van normen en waarden.Peace and flowers in our hair was gedaan.
 • tamara Tamara

  4 jaar geleden
  Christel, er zijn wel degelijk mensen in ons land veroordeeld tot levenslang. De wet Le jeune laat toen dat ze vervroegd vrij kunnen komen, maar dateert betekend niet dat dit toegelaten wordt. Overigens is deze wet verplicht volgens de rechten van de mens. Belachelijk, ik vind het zelf ook. De lijst kan je trouwens perfect vinden op het Internet. Een aantal ervan zullen, maar goed, nooit meer vrij komen. Je zou je verschieten hoeveel het er zijn ;-)
 • Alexander Kerckhofs

  4 jaar geleden
  Christel laats op tv gezien dat er ongeveer 100 echt levenslang hebben hier in Belgie.
 • Christel Smet

  4 jaar geleden
  Misschien moeten ze hier ook maar eens levenslang levenslang laten zitten zonder kans op vrijkomen.
 • Jan De Vos

  4 jaar geleden
  die man luide het einde van flower power in, ... trop is trop, ...
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

  China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.