Sophia met haar vrienden in een restaurant dat opnieuw open is in Kiev.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophia met haar vrienden in een restaurant dat opnieuw open is in Kiev. © RV

Het gewone leven én de oorlog gaan door in Kiev: “We eten cake met luchtalarm op de achtergrond”

Een koffietje drinken met vriendinnen, supermarkten die weer aangevuld zijn met kreeften en dierenwinkels die snufjes voor je trouwe viervoeter promoten. Na meer dan een maand oorlog in Oekraïne hangt er een soort surreële sfeer in de hoofdstad Kiev. Sophia (32) en Liza (30) vertellen hoe het gewone leven tussen de luchtaanvallen en sirenes door zich toch stapsgewijs herneemt.

7 reacties

 • Herman Daneels

  12 maanden geleden
  Kiev is mischien al wel iets rustiger, maar het oosten is het nog steeds vechten voor de vrijheid, en dan maar hopen dat je woonst niet is verwoest, Charkov meer dan 50 % van de woningen is verdwenen, Marioepol staat geen 10% nog overeind. Denk niet dat ze daar cake of op restaurant kunnen gaan, er is al weken tekort aan voeding.
 • Dirk Van Brussel

  12 maanden geleden
  Vandaag eten ze nog koekjes straks zijn ze er misschien niet meer. Daar al eens aan gedacht ?
 • louis van hoeylandt

  12 maanden geleden
  dat we moeten helpen is zeker ...maar als daar koekjes eten met een smile zou je denken dat het minder erg is dan wat mens ons laat geloven ...en helpen is natuurlijk mooie maar een leefloon dat is toch wel over , je kan even goed zeggen emigreert naar het land van belofte ( belgie) je moet niets doen voor een inkomen dat 4 x groter is dan het land waar u van komt ..denken ze nu echt dat( dit geen magneet effect ga hebben ..
 • eli bosch

  12 maanden geleden
  Wat zitten al die tienduizenden vluchtelingen hier dan bij ons te doen? En alle honderdduizenden die nog moeten volgen? Allemaal komen profiteren van onze Sociale Zekerheid? Is toch echt spuwen in ons gezicht toch, de miljarden die het kost aan de werkende belastingbetaler.
 • Johan hendrickx

  12 maanden geleden
  Wat een trots volk! Zie ik hier niet gebeuren want België is een kunstmatig geheel met vooral veel praters, ministers en maar heel weinig doeners.
 1. Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  Documentai­re onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale fout.
 2. Verschillende explosies waargenomen op bezette Krim: Oekraïne zegt trein met Russische kruisraketten uitgeschakeld te hebben

  Verschil­len­de explosies waargeno­men op bezette Krim: Oekraïne zegt trein met Russische kruisraket­ten uitgescha­keld te hebben

  De Oekraïense strijdkrachten beweren in een officieel communiqué Russische kruisraketten te hebben uitgeschakeld. Dat zou gebeurd zijn met verschillende explosies op de door Rusland bezette Krim. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de feiten. Rusland spreekt bijvoorbeeld tegen dat er kruisraketten zouden zijn uitgeschakeld. Volgens de Russen had Oekraïne het gemunt op burgerdoelwitten.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.