Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando in Parijs en hoofdverdachte in het proces rond de aanslagen, eerder in het speciale hof van assisen in de Franse hoofdstad.
Volledig scherm
Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando in Parijs en hoofdverdachte in het proces rond de aanslagen, eerder in het speciale hof van assisen in de Franse hoofdstad. © AFP

Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de “puinhoop” benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten.  “We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken.” 

 1. Medeplichtige aanslagen Parijs verhoord in rechtbank: "Als ik het opnieuw kon doen, zou ik mijn studies verderzetten”

  Medeplich­ti­ge aanslagen Parijs verhoord in rechtbank: "Als ik het opnieuw kon doen, zou ik mijn studies verderzet­ten”

  In het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, komen vandaag/vrijdag drie van de veertien beschuldigden aan het woord voor het speciale hof van assisen. Het gaat om Ali Oulkadi, Farid Kharkhach en Ali El Haddad Asufi, meldt de Franse krant Le Figaro. Ali Oulkadi, de beklaagde die eerst aan de beurt was, zou een flauwte gekregen hebben, meldde Sophie Parmentier, een verslaggever van de omroep France Inter. Het ging om een paniekaanval, was daar te horen. De zitting begon een uur later dan gepland.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. LIVE. Denemarken heft alle coronaregels op: “We verwelkomen het leven dat we kenden voor corona”
  Play

  LIVE. Denemarken heft alle coronare­gels op: “We verwelko­men het leven dat we kenden voor corona”

  De quarantaineregels in het onderwijs worden versoepeld, zo heeft de interministeriële conferentie Gezondheid vanavond beslist. Klassen moeten bijvoorbeeld niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn. Vanavond maakte Denemarken ook bekend dat het volgende week alle coronamaatregelen afschaft. Ondertussen nadert het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen in ons eigen land de kaap van 50.000. Het werkelijke aantal ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag”, zegt hij bij HLN LIVE. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.