Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando in Parijs en hoofdverdachte in het proces rond de aanslagen, eerder in het speciale hof van assisen in de Franse hoofdstad.
Volledig scherm
Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando in Parijs en hoofdverdachte in het proces rond de aanslagen, eerder in het speciale hof van assisen in de Franse hoofdstad. © AFP

Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de “puinhoop” benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten.  “We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken.” 

  1. Medeplichtige aanslagen Parijs verhoord in rechtbank: "Als ik het opnieuw kon doen, zou ik mijn studies verderzetten”

    Medeplich­ti­ge aanslagen Parijs verhoord in rechtbank: "Als ik het opnieuw kon doen, zou ik mijn studies verderzet­ten”

    In het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, komen vandaag/vrijdag drie van de veertien beschuldigden aan het woord voor het speciale hof van assisen. Het gaat om Ali Oulkadi, Farid Kharkhach en Ali El Haddad Asufi, meldt de Franse krant Le Figaro. Ali Oulkadi, de beklaagde die eerst aan de beurt was, zou een flauwte gekregen hebben, meldde Sophie Parmentier, een verslaggever van de omroep France Inter. Het ging om een paniekaanval, was daar te horen. De zitting begon een uur later dan gepland.