Jonathan Holslag: "In België klaagden we al over de coronamaatregelen. Maar die waren maar klein bier in vergelijking met wat de Chinezen meemaken."
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Holslag: "In België klaagden we al over de coronamaatregelen. Maar die waren maar klein bier in vergelijking met wat de Chinezen meemaken." © Reuters / Illias Teirlinck

“Het communistisch regime krijgt klappen”: professor Jonathan Holslag over de protesten in China

Een appartementsbrand in Urumqi heeft verschillende Chinese steden in lichterlaaie gezet. Demonstranten trekken de straat op om een einde te eisen aan de stringente lockdowns. “Een vergelijking met Iran gaat niet op”, analyseert professor Jonathan Holslag (VUB). “Maar het communistische regime krijgt zeker klappen.”

  1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
    Tweakers

    Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

    Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.