EPA
Volledig scherm
© EPA

Het berustingssyndroom: de mysterieuze ziekte die enkel Zweden treft

BuitenlandEerder deze week werd de winnaar van de World Press Photo 2018 bekendgemaakt. Die ging natuurlijk met de meeste media-aandacht lopen, maar op de lijst met laureaten staat nog een ander erg opmerkelijk beeld. Fotograaf Magnus Wennman stuurde een foto in van twee meisjes die aan het 'Resignation Syndrome' lijden, een mysterieuze aandoening die enkel Zweden lijkt te treffen.

74 reacties

 • marie-claire de bosscher

  3 jaar geleden
  raar, lijkt wel opzet om hun zin te kunnen krijgen....
 • filips bossuyt

  3 jaar geleden
  De Zweden hebben allen het berustings syndroom, daar binnenkort geen Zweedse maatschappij meer zal bestaan.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Rare ziekte is het minste wat je kan zeggen !
 • Paul Van Hooland

  3 jaar geleden
  Allemaal dikke zever , zoals met veel zaken . Werken en dan heb je daar allemaal geen tijd voor . Van Hollandse Paul
 • Walter Claeys

  3 jaar geleden
  Op Nederlandse sites wordt de ziekte een "chantageziekte" genoemd: een onverklaarbare ogenschijnlijk zware ziekte om een permanent verblijf af te dwingen. Misschien hier eens proberen om invaliditeit te kunnen trekken?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.