Op 3 november trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus.
Volledig scherm
Op 3 november trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus. © Photo News

Het ABC van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: hiermee ben je helemaal mee in de titanenstrijd tussen Trump en Biden

Op 3 november is het zover: dan nemen Donald Trump en Joe Biden het tegen elkaar op in de belangrijkste verkiezingen ter wereld. Met dit lexicon vind je alvast moeiteloos je weg in het Amerikaanse kiesjargon, om zo helemaal mee te zijn.

14 reacties

 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  De VS is nooit één geweest.En de rest van de landen op deze aardbol ook.Dat komt omdat er teveel meningsverschillen zijn.Het is een droom die nooit werkelijkheid zal worden.Hoe graag ik het ook zou willen.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 jaar geleden
  Trump is de enigste kandidaat voor de Republikeinen. Democraten hebben 6 kandidaten en Bernie, een 78-jarige socialist die Obama naar verluidt heeft omschreven als 'onelecteerbaar'. Waarom staat Bernie dan op de eerste plaats? Omdat Republikeinen in de open-primaries, wat begint 25 februari 2020, op hem gaan stemmen en geld aan hem hebben geven. En in november laten ze hem vallen als baksteen, en Trump wordt herkozen.
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  Dit is echt de mop van de dag...Democraten; “Al meer dan 200 jaar leidt onze partij de strijd voor burgerrechten?" Democraten waren slaveneigenaars en slavenhandelaars, en de KKK was hun Geheime Staatspolizei. Het was President Lincoln een Republikein, die elke slaaf wettelijk hun begeerde vrijheid gaf.
 • Kris Hermans

  3 jaar geleden
  Trump 2020!!!
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 jaar geleden
  Geschreven in 1787. Om een scheiding van machten te waarborgen, bestaat de Amerikaanse Federale regering uit drie takken met gelijke rechten: executive (President), legislative (Congress), and judicial (Supreme Court). Om ervoor te zorgen dat de overheid effectief is en de rechten van de burgers worden beschermd, heeft elke tak zijn eigen bevoegdheden en verantwoordelijkheden, inclusief het werken met de andere takken.