Biden-aanhangers met een bordje met de tekst 'Trump heeft verloren, zet je erover, snowflake’ (een term voor iemand die snel op z'n tenen getrapt is, wordt vaak gebruikt door Republikeinen om Democraten te omschrijven). De aanhangers demonstreren aan het Wisconsin State Capitol in Madison, Wisconsin.
Volledig scherm
Biden-aanhangers met een bordje met de tekst 'Trump heeft verloren, zet je erover, snowflake’ (een term voor iemand die snel op z'n tenen getrapt is, wordt vaak gebruikt door Republikeinen om Democraten te omschrijven). De aanhangers demonstreren aan het Wisconsin State Capitol in Madison, Wisconsin. © REUTERS

Hertelling in Wisconsin zal Trump miljoenen kosten

De Amerikaanse president Donald Trump moet diep in de buidel tasten als hij wil dat er een hertelling van de stemmen plaatsvindt in de noordelijke staat Wisconsin. Dat heeft de hoogste verkiezingsfunctionaris van die staat gezegd. Een aanvraag voor een hertelling ligt er nog niet in Wisconsin, vertelde de functionaris. 

 1. Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidentsverkiezingen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”
  PREMIUM

  Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidents­ver­kie­zin­gen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”

  We zijn bijna tien dagen na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar van wederkerende rust is nog geen sprake. Terwijl hij de top van het leger vol vertrouwelingen zet en de fakkel netjes aan Biden weigert door te geven- zoals dat in Amerika nochtans de gewoonte is- roept Donald Trump op tot een ‘March for Trump’ komend weekend in Washington. Hoogleraar Alison Woodward, verbonden aan het Institute for European Studies van de VUB, maakt de voorlopige balans op.
 2. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.