De Russische president Vladimir Poetin tijdens een vergadering in het Kremlin op 6 april 2022.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin tijdens een vergadering in het Kremlin op 6 april 2022. © AP

HERLEES. OORLOG OEKRAÏNE. VS: Oekraïne kan “absoluut” oorlog winnen - Poetin noemt gruwel in Boetsja “cynische provocatie” van Kiev

De hoogste militaire functionaris in de VS, generaal Mark Milley, heeft zich uitgesproken voor het vestigen van permanente bases in NAVO-landen in Oost-Europa. Milley verwacht “sowieso voor enige tijd” een grotere aanwezigheid van de VS in de regio, nu volgens hem de duur van het conflict in Oekraïne “vermoedelijk in jaren zal moeten worden gemeten”. Herlees hier onze liveblog van woensdag 6 april.

  1. Noord-Korea vuurt raket af over Japan: “Serieuze bedreiging voor de internationale vrede”
    Play

    Noord-Ko­rea vuurt raket af over Japan: “Serieuze bedreiging voor de internatio­na­le vrede”

    Noord-Korea heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ballistische raket afgevuurd die over Japans grondgebied is gevlogen. Het was de vijfde rakettest van Noord-Korea in slechts tien dagen tijd en de eerste keer in vijf jaar tijd dat een Noord-Koreaanse raket over Japan vloog. Japanners kregen de oproep dekking te zoeken toen de raket over hun land zoefde. Het projectiel legde volgens Tokio een afstand van zo’n 4.600 kilometer af voordat het uiteindelijk in de Stille Oceaan terechtkwam.