Oleg rouwt aan het graf van zijn moeder Inna (86) die werd gedood tijdens de Russische invasie in Boetsja.
Volledig scherm
Oleg rouwt aan het graf van zijn moeder Inna (86) die werd gedood tijdens de Russische invasie in Boetsja. © AP

HERLEES: OORLOG OEKRAÏNE. “20.000 Russische soldaten gesneuveld sinds begin invasie” - Ook Zelensky waarschuwt voor Russisch gebruik van nucleaire wapens

Volgens de Amerikaanse CIA-baas William Burns zou president Poetin na de Russische militaire tegenslagen kunnen besluiten ‘beperkte’ tactische kernwapens in te zetten. Burns waarschuwt dan ook dat “gezien de potentiële wanhoop van Poetin” een nucleaire dreiging niet lichtvaardig opgevat moet worden. Ook de Amerikaanse president Biden maakt zich volgens Burns grote zorgen over het vermijden van een Derde Wereldoorlog waarbinnen een nucleair conflict mogelijk wordt. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 15 april.

  1. Alweer prominente Rus overleden in mysterieuze omstandigheden: oud-rector (72) valt van trap in Moskou
    Buitenland

    Alweer prominente Rus overleden in mysterieu­ze omstandig­he­den: oud-rec­tor (72) valt van trap in Moskou

    Het lijstje met omgekomen prominente Russen is weer wat langer geworden. Afgelopen woensdag overleed Anatoly Gerashchenko op 72-jarige leeftijd na de val van een trap in Moskou. Gerashchenko stond jarenlang aan het hoofd van het Moscow Aviation Institute (MAI) in Moskou. De staatsuniversiteit voor luchtvaarttechnologie heeft banden met het Russische ministerie van Defensie en heeft het overlijden bevestigd. Buitenlandse media merken op dat het gaat om het zoveelste onverwachte overlijden van een hooggeplaatste Rus sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.