ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

HERLEES. Grootste krijgsgevangenenruil tot nu toe - Zelensky: “5 miljard dollar per maand nodig om ons te kunnen verdedigen”

Bij de tot nu toe grootste ruil van krijgsgevangenen sinds de Russische invasie zijn 144 Oekraïense soldaten vrijgekomen. Het gaat onder meer om 95 verdedigers van het fel bevochten Azovstal-fabriekscomplex in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Herlees hier onze liveblog van woensdag 29 juni.

 1. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.
 2. Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China
  2

  Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China

  De Canadese miljardair Xiao Jianhua is door een rechtbank in Sjanghai veroordeeld tot dertien jaar cel wegens omkoping, verduistering en andere financiële misdrijven. De investeringsgroep Tomorrow Holding van de in China geboren zakenman, die in het verleden nauwe banden onderhield met de elite van de Communistische Partij, moet ook 55 miljard yuan - het equivalent van 8 miljard euro - aan boetes betalen, oordeelde de rechter in de Oost-Chinese havenstad.