EPA
Volledig scherm
© EPA

H&M stelt diversiteitsmanager aan na rel om “racistische” trui

De Zweedse modeketen H&M deelt mee dat het bedrijf een diversiteitsleider aanstelt naar aanleiding van de publieke verontwaardiging over een reclamefoto waarop een zwart jongetje een trui met het opschrift “coolest monkey in the jungle” draagt.

3 reacties

 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Al die vermeende racistische zever komt ons de strot uit!
 • Rania Desaegher

  5 jaar geleden
  Wie was er nu eigenlijk verontwaardigd?
 • Jef Heffens

  5 jaar geleden
  Er is hier totaal van geen racisme sprake. Iedereen mag toch kiezen of hij een trui met "Coolest Monkey of the Jungle" wil dragen. Het is een extremistische groepering in Zuid-Afrika die een fictieve rel heeft gecreëerd. In een rechtsstaat zou die groep zich moeten verantwoorden voor laster, eerroof en vandalisme in de winkels. De vraag is of Zuid-Afrika onder Zuma nog een rechtsstaat is?
 1. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge