Nikolay Antoshkin (1942-2021). Foto rechts: een helikopter spuit enkele dagen na de ramp desinfecterende middelen op bossen nabij de ontplofte reactor van de kerncentrale van Tsjernobyl. (foto uit 1986)
Volledig scherm
Nikolay Antoshkin (1942-2021). Foto rechts: een helikopter spuit enkele dagen na de ramp desinfecterende middelen op bossen nabij de ontplofte reactor van de kerncentrale van Tsjernobyl. (foto uit 1986) © Wikimedia Commons - Reuters

Helikopterpiloot die Tsjernobylbrand in 1986 hielp blussen, bezwijkt aan corona

De helikopterpiloot die na de kernramp in Tsjernobyl in 1986 het vuur aan de ontplofte reactor trachtte te bedwingen, is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. Nikolai Antoshkin overleefde het grootste kernongeluk uit de geschiedenis, maar bezweek aan het coronavirus.

1 reactie

 • Willy Vivet

  1 maand geleden
  Deze man heeft mee Europa gered. RIP
 1. Groot-Brittannië op zoek naar coronapatiënt met Braziliaanse variant

  Groot-Brittannië op zoek naar coronapa­tiënt met Braziliaan­se variant

  De Britse gezondheidsautoriteiten hebben een oproep gelanceerd om een reiziger te vinden die in februari uit Brazilië is gearriveerd. De persoon is besmet met een variant van het coronavirus uit Brazilië. Bij zes personen in Engeland en Schotland is de P1-variant uit het Noord-Braziliaanse Manaus vastgesteld en één persoon heeft bij aankomst in Engeland wel een test gehad, maar liet geen adres of andere gegevens achter op het testformulier.
 2. Persfotograaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen
  FRANKRIJK - UPDATE
  8

  Persfoto­graaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen

  In de noordoostelijke Franse stad Reims is een persfotograaf van de lokale krant L’Union in kritieke, maar stabiele toestand na vermoedelijke zware agressie. Christian Lantenois (65) kreeg zaterdagnamiddag de opdracht om uit te rukken naar de probleemwijk Croix-Rouge waar zo’n veertigtal jongeren met ijzeren staven en golfclubs rondliepen. Hij reed in een auto met het logo van de krant, maar werd volgens de L’Union-hoofdredactie snel zelf een doelwit.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging