De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran en premier Jean Castex kijken in Parijs toe hoe een coronavaccin toegediend wordt.
Volledig scherm
De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran en premier Jean Castex kijken in Parijs toe hoe een coronavaccin toegediend wordt. © AFP

Helft van de Fransen is volledig gevaccineerd

Een op de twee Fransen is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Daarmee is Frankrijk wel nog een eind verwijderd van groepsimmuniteit. Met de nieuwe, besmettelijkere deltavariant wordt die op 90 procent geraamd. Frankrijk dicht wel stilaan de kloof met België, waar net geen zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn (54,6 procent van de totale bevolking).

  1. Moeder van ernstig verwaarloosde kinderen in Texas samen met vriend gearresteerd voor mishandeling en moord
    Update

    Moeder van ernstig verwaar­loos­de kinderen in Texas samen met vriend gearres­teerd voor mishande­ling en moord

    De moeder van de drie verwaarloosde kinderen die afgelopen zondag in een appartement in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, werden teruggevonden door de politie, is samen met haar vriend gearresteerd. Naast de drie kinderen troffen de agenten eveneens het lichaam van een 8-jarige jongen aan. De jongen zou al meer dan een jaar geleden om het leven zijn gebracht.