De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran en premier Jean Castex kijken in Parijs toe hoe een coronavaccin toegediend wordt.
Volledig scherm
De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran en premier Jean Castex kijken in Parijs toe hoe een coronavaccin toegediend wordt. © AFP

Helft van de Fransen is volledig gevaccineerd

Een op de twee Fransen is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Daarmee is Frankrijk wel nog een eind verwijderd van groepsimmuniteit. Met de nieuwe, besmettelijkere deltavariant wordt die op 90 procent geraamd. Frankrijk dicht wel stilaan de kloof met België, waar net geen zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn (54,6 procent van de totale bevolking).

  1. Dodental stijgt razendsnel in Turkije en Syrië na krachtige aardbeving: nu al meer dan 580 doden
    Update

    Dodental stijgt razendsnel in Turkije en Syrië na krachtige aardbeving: nu al meer dan 580 doden

    Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 in het zuiden van Turkije zijn honderden doden en gewonden gevallen, zowel in Turkije als in buurland Syrië. De tellers lopen helaas pijlsnel op: uit voorlopige cijfers van de Turkse rampenautoriteit AFAD is er in Turkije sprake van minstens 280 doden en meer dan 2.300 gewonden. In buurland Syrië vielen er meer dan 300 doden en meer dan 600 gewonden. De vrees bestaat dat de dodentol nog veel hoger zal oplopen.