De 30-jarige Megan redde enkele uren voor haar bevalling een vrouw die klem zat in een omgekantelde wagen.
Volledig scherm
De 30-jarige Megan redde enkele uren voor haar bevalling een vrouw die klem zat in een omgekantelde wagen. © Facebook/Bowleys Quarters Volunteer Fire Rescue & Marine

Heldin van de dag: zwangere brandweervrouw redt bestuurder die klem zit in omgekantelde wagen terwijl ze zelf weeën heeft

Een leven redden en een baby op de wereld zetten, en dat allemaal in een tijdspanne van 24 uur. Voor velen is het ondenkbaar, maar voor de Amerikaanse Megan Warfield (30) was het realiteit. De zwangere brandweervrouw raakte eerder deze maand betrokken in een zware kettingsbotsing. Hoewel ze op dat moment weeën begon te krijgen, hield dat Megan niet tegen om een gewonde bestuurder, die vast zat in haar omgekantelde auto, te redden.

 1. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!