Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Heldhaftige hond redt verdwaalde jongen (10) in de Pyreneeën

BuitenlandPolitiehond Hoock is dezer dagen dé grote ster in Frankrijk. De 5-jarige hond staat in de krant, verschijnt op nieuwssites en is kwispelend op televisie. Hij is er in geslaagd een jongetje van 10 jaar terug te vinden. De jongen was verdwaald op ongeveer 1000 meter hoogte in de Franse Pyreneeën.

3 reacties

 • Katja Schraudy

  4 jaar geleden
  Ik heb ook zo een hond .
 • André Van Laethem

  4 jaar geleden
  Mochten er inzamelingen zijn voor zulke beesten een luxe leven te geven , zou ik er voor betalen. Maar niet betalen aan inzamelingen voor zaken met de bedoeling om te profiteren. Geef die hond een groot been van mij.
 • Gilbert Haelewyn

  4 jaar geleden
  Een mooi verhaal.
 1. Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol
  Play
  7

  Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol

  De Spaanse politie heeft het vermoorde lichaam van een Belg aangetroffen aan de Costa del Sol. Volgens de Spaanse krant ‘Diaro Sur’ is het slachtoffer 41 jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de Belg. Het slachtoffer zou met minstens acht kogels afgemaakt zijn in Alhaurín el Grande, een gemeente op een half uur rijden van de steden Marbella en Malaga. Over het onderzoek is nog weinig bekend, maar de omstandigheden doen vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat.
 2. Hond redt leven baasje met gebroken nek door 20 uur op hem te liggen in vrieskou

  Hond redt leven baasje met gebroken nek door 20 uur op hem te liggen in vrieskou

  Bob, een man uit de Amerikaanse staat Michigan, ging op oudejaarsavond buiten brandhout halen. Omdat hij maar even buiten zou zijn, droeg hij enkel zijn lange onderbroek, een hemd en pantoffels. Het vroor toen 4 graden. Bob gleed uit en brak zijn nek. Gelukkig was Kelsey bij hem, zijn Golden Retriever. Die ging op haar baasje liggen om hem warm te houden. 24 uur lang. "Hij heeft veel geluk gehad dat zijn hond bij hem was en hem hielp", oordeelt de dokter die Bob behandelde.