De heldhaftige agent Arnaud Beltrame.
Volledig scherm
De heldhaftige agent Arnaud Beltrame. © RV

Heldhaftige agent die vrijwillig plaats innam van gijzelaar, sterft aan verwondingen

BuitenlandAgent Arnaud Beltrame (45), die tijdens de gijzeling in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes vrijwillig de plaats innam van een gijzelaar, is gestorven aan zijn verwondingen. Dat bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb via Twitter. Beltrame speelde een cruciale rol in het oplossen van de gijzeling en gaat als held de geschiedenis in. Hij is het vierde dodelijke slachtoffer van de terreurdaad die IS intussen opeiste.

191 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  In België worden ze beloont volgens hun relaties ,niet volgens hun kunde of bekwaamheid. Deze man wel . Een held, zeer bekwaam en kennis van zaken, en de moed om anderen te redden of te helpen. `politiekers ? Durven je jullie dat ? Durven jullie dat?
 • Luc Peeters

  3 jaar geleden
  De kerkhoven liggen vol helden.
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Hij is een held. Hij is er vet mee.
 • ERIK CLAESSENS

  3 jaar geleden
  De man is onthoofd i.pl.v. neergeschoten. Dat heeft de leugenpers weeral verzwegen.
 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  dat was een échte,en een échte held.om zo iets te toen met zo een hoge rang.meestal stoppen de hoogsten zich weg achter de kleinsten,deze man niet. dat men eens terug begon met Europa te zuiveren van ongewenste elementen,dan gebeurde zoiets niet.
 1. LIVE. Aantal coronabesmettingen in VK opnieuw flink omlaag - Gezondheidsministers zitten woensdag samen over vaccinatiestrategie
  21

  LIVE. Aantal coronabe­smet­tin­gen in VK opnieuw flink omlaag - Gezond­heids­mi­nis­ters zitten woensdag samen over vaccinatie­stra­te­gie

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. IS eist aanslag Zuid-Frankrijk op, 26-jarige doodt drie mensen, politie schiet dader dood in supermarkt

  IS eist aanslag Zuid-Frank­rijk op, 26-jarige doodt drie mensen, politie schiet dader dood in supermarkt

  In het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, heeft een gijzeling plaatsgevonden in een supermarkt. De politie heeft de dader, een 26-jarige van Marokkaanse origine, doodgeschoten. Volgens het Franse parket wilde de dader terreurgroep IS wreken en IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. De dader doodde in totaal drie mensen; twee in de supermarkt en eerder op de dag de passagier van een wagen die hij had beschoten. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zouden er ook 16 gewonden gevallen zijn, waarvan er 2 ernstig aan toe zijn. De dader zou de vrijlating van Salah Abdeslam geëist hebben.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Gijzeling Zuid-Franse supermarkt afgelopen, dader doodgeschoten: wat we nu weten

  Gijzeling Zuid-Fran­se supermarkt afgelopen, dader doodgescho­ten: wat we nu weten

  De terrorist die in een supermarkt in de Zuid-Franse gemeente Trèbes verschillende mensen gijzelde, is door de politie doodgeschoten, bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. Bij de gijzeling zijn zeker twee doden en drie gewonden gevallen. De dader schoot eerder eveneens een automobilist dood en vuurde op agenten. De gijzelnemer, geïdentificeerd als de Marokkaan Redouane Lakdim (26) uit Carcassonne, riep volgens getuigen dat hij een "soldaat van Islamitische Staat" was.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven