Paul Rusesabagina (67) tijdens zijn proces, heeft naast de Rwandese ook de Belgische nationaliteit. (archieffoto)
Volledig scherm
Paul Rusesabagina (67) tijdens zijn proces, heeft naast de Rwandese ook de Belgische nationaliteit. (archieffoto) © AFP

Held van 'Hotel Rwanda' schuldig bevonden aan terrorisme en moet 25 jaar de cel in

UPDATEDe Belgische Rwandees Paul Rusesabagina, bekend door de film Hotel Rwanda, is vandaag in hoofdstad Kigali schuldig bevonden aan terrorisme en is veroordeeld tot 25 jaar cel. Minister van Buitelandse Zaken Sophie Wilmès (MR) zegt dat het proces in zijn geboorteland niet eerlijk is verlopen. Familieleden spreken van een “nepvertoning”.

6 reacties

 • johanneke li

  4 weken geleden
  tja, wat hij met zijn partij doet na zijn "heldendaad" lijkt mij 2 verschillende zaken te zijn hé. het is niet omdat hij in het eerste geval een held was, dat hij nu terrorisme mag ondersteunen! zijn uitspraak dat gewapend verzet een mogelijkheid was is praktisch een bekentenis!
 • Laurent Van De Velde

  4 weken geleden
  Kagame heeft vrede en welvaart gebracht, Rwanda is een voorbeeld voor gans Afrika, maar het is inderdaad een dictator, een dictator die het goed meent maar wiens macht naar het hoofd dreigt te stijgen. Rusesabagina is niet dé held van Hotel Rwanda, hij heeft die mensen bestolen maar wel hun leven gered, nuance is op zijn plaats. Rusesabagina mag niet als een held gezien worden maar hij is ook geen terrorist. Wilmes moet niet “veroordelen” maar haar ambtgenoot in Kigali wijzen op het gevaar…
 • Lieve Van Tallo

  4 weken geleden
  Ze kunnen beter hun dictator Kagame in den bak steken. Hij zit zelf achter deze groeperingen. Rusesabagina Heeft er niks mee te maken. Daar gaat de gerechtigheid! België durft het niet eens op te nemen tegen deze dictator daar hebben ze zelfs het lef niet voor. Ze laten alles maar gebeuren. Tegenwoordig komt crapuul overal mee weg!
 • victor vandesande

  4 weken geleden
  Uiteraard is dit een schande. De misdaden van de president Kagame worden netjes verzwegen. Lees het boek van de canadese auteur Judi Rever : De waarheid over Rwanda maar eens...
 • willy zachel

  4 weken geleden
  Scherts proces uiteraard . Die dictatuur daar duld geen tegenspraak of oppositie Maar anderzijds had de man veel voorzichtiger moeten zijn en zéker niet liggen rond reizen alsof er geen vuiltje aan de lucht was ??