Stoelincident
Volledig scherm
Stoelincident © via REUTERS

Heisa rond stoelincident von der Leyen nog niet gedaan

Er wordt te veel belang gehecht aan het 'stoelincident' waarvan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dinsdag in Ankara het slachtoffer werd. Dat zei de woordvoerder van von der Leyen vandaag, nadat ook haar voorganger Jean-Claude Juncker zijn licht op de zaak heeft laten schijnen. De Turkse autoriteiten zeggen intussen dat de Europese protocollaire diensten instemden met de opstelling van de stoelen. De heisa rond het incident is nog niet gedaan.

20 reacties

 • Peter Van Cleemput

  1 dag geleden
  Pittig detail misschien; de enige van de drie die werkelijk verkozen is is wel Erdogan..
 • Mike Zwarts

  2 dagen geleden
  Wat een rotzooi bijeen daar.
 • Mi Janssens

  2 dagen geleden
  Van Erdogan kennen we zijn gewoonten maar Louis Michel is verschrikkelijk en had een punt moeten maken! Zo is hij er snel van doorgegaan na het tekenen van wet van Marrakesch. Hkj is puur ego.
 • raf peeters

  2 dagen geleden
  Erdogan heeft de verkeerde tegen de schenen getrapt.von der Leyen is geen minne en dat zal ie komende jaren wel ondervinden.Ze is niet alleen moeder van 7 kinderen en spreekt niet minder dan 6 talen ,ze weet als geen andere hoe ze in de politiek haar "man" moet staan.Louis Michel heeft duidelijk geen opleiding protocol en elementaire beleefd-heid gehad anders was ie gewoon blijven recht staan of zeker zijn stoel afstaan.
 • Calinda Struyf

  2 dagen geleden
  Niets aan de hand. Enkel het hoogste lid van een delegatie zit naast het ontvangende staatshoofd. Als een delegatie dit anders wil dan dient zij dit specifiek te verzoeken, dit is door de EU diensten niet gevraagd. Het enige bedenkelijke hier is dat Ursula niet op de hoogte was en noch Erdogan of Michel dynamisch reageerden om deze oversight recht te zetten.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren