“Heel het land was precies naar luchthaven van Kaboel gekomen”: Habib vertelt over zijn vlucht voor taliban

Uw Film van het JaarMidden augustus heerst totale chaos op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De taliban hebben de macht gegrepen, en duizenden Afghanen vluchten naar de luchthaven. Habib Naziri uit Ekeren was een van hen. In ‘Uw Film van het Jaar’ vertelt hij zijn verhaal. 

 1. Gijzeling in synagoge Texas afgelopen: alle gijzelaars vrij, verdachte dood
  Play
  4

  Gijzeling in synagoge Texas afgelopen: alle gijzelaars vrij, verdachte dood

  De Amerikaanse autoriteiten hebben zaterdag urenlang onderhandeld met een man die vier mensen gegijzeld hield in een synagoge in de buurt van Fort Worth, Texas. De rabbijn was één van de gijzelaars. Uiteindelijk konden alle gijzelaars het gebouw verlaten, nadat een reddingsteam wist binnen te dringen in de synagoge. De gijzelnemer kwam daarbij om het leven. De gijzeling heeft in totaal zo’n elf uur geduurd.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Wat nu? Novak Djokovic dreigt komende maanden voor nog heel wat gesloten deuren te staan
  Australian Open
  1432

  Wat nu? Novak Djokovic dreigt komende maanden voor nog heel wat gesloten deuren te staan

  Geen Rod Laver Arena voor Novak Djokovic, wel een plekje thuis voor de buis. De nummer één van de wereld verloor niet alleen zijn tweede beroepszaak en de kans op een 21ste grandslamtitel maar wordt ook drie jaar uit Australië gebannen. Een nederlaag die pijn doet. Wat nu met de 34-jarige Serviër, wetende dat hij als niet-gevaccineerde nog op heel wat gesloten deuren zal botsen - of alleszins veel tegenkanting zal krijgen. Gooit hij zijn principes overboord of haalt z’n eergevoel het?