De Kabaa in de heilige plaats Mekka. De stad speelt een grote rol in een nieuwe roman over de oorsprong van de islam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kabaa in de heilige plaats Mekka. De stad speelt een grote rol in een nieuwe roman over de oorsprong van de islam. © Shutterstock

Heeft Mohammed wel bestaan? Wat is de echte oorsprong van de Koran? "Als we deze vragen durven stellen, zullen misschien minder fundamentalisten zich willen opblazen"

Als de fundamenten van de islam ter discussie zouden komen te staan, zouden minder fundamentalisten zich dan in naam van die religie opblazen? Met die gedachte speelt een nieuwe roman van een auteur die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven.

114 reacties

 • marc werbrouck

  3 jaar geleden
  Onze (?)God is precies dezelfde als die van de Koran en die van de Thora. Dezelfde Allah, God of Jahweh doet mensen vermoorden. Straf zo'n God.En kom niet af met het verschil tussen de boeken want moorden doen ze nog altijd weliswaar in verschillende periodes.
 • Dirk Steyaert

  3 jaar geleden
  God heeft de mens niet geschapen maar de mens heeft God geschapen, en dat geldt voor en bij elke godsdienst.
 • Ilan Amar

  3 jaar geleden
  Ik ben zelf niet gelovig, maar heb wel het geloof in mijn bomma haar ogen gezien dat ze haar man, die lang voor haar gestorven was, ging terugzien. Dat gaf haar moed en kracht. En dat was mooi. Ieder het zijne, en respect voor elkaars mening. Geloof in liefde voor elkaar, ongeacht wat ze denken, en we zouden een pak vooruitgaan.
 • freddy depaepe

  3 jaar geleden
  ik zie god iedere morgen als ik opsta en in de spiegel kijk en dan denk ik bijmezelf weer een dagje erbij
 • mich lee

  3 jaar geleden
  Maxime Vanmaercke, het christelijk geloof wordt al sinds de verlichting in vraag gesteld. De grootste criticasters van dit geloof hebben terzelfdertijd een hemelse schrik van kritiek en vraagstelling over de islam. Net zoals de grootste predikers van verdraagzaamheid (tegen homo's lesbiennes,...) het liefst de onverdraagzaamheid importeren en dit nog goedpraten ook.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen