Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Heeft 'huisarrest' zin om corona terug te dringen? Zo pakten onze buurlanden het aan

Experts werpen meer en meer de mogelijkheid op om een perimeter op te leggen aan de bevolking, nu het aantal nieuwe besmettingen in ons land niet meer daalt. Zo’n perimeter moet de mensen - en vooral het virus - minder mobiel maken. “Want als mensen zich verplaatsen, kan ook het virus zich verplaatsen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. Andere landen, zoals Frankrijk, gingen ons al voor, maar bracht dat ‘huisarrest’ ook het gewenste resultaat?

12 reacties

 • Robert Boxtaele

  4 maanden geleden
  Het is weer maar eens dat leugenaarke MVR die zichzelf 'expert' noemt dat met de mensen hun voeten wil spelen en hun grondrechten zoals in het verleden wil op slot doen. NO WAY, het is nu genoeg geweest! 
 • mary-ann van eester

  4 maanden geleden
  wat moeten we nog geloven? een geheim rapport, niet testen van personen die terug komen uit een rode zone, dit is toch vragen om een stijging van de besmettingen. en gaan ze ons nu weer opsluiten zodat we weer geen bewegingsvrijheid hebben? denk aub nu ook eens aan de kwetsbare in de bevolking en maak er geen politiestaat van
 • Franky Schoonvliet

  4 maanden geleden
  ze lachen in Europese parlement met Polen en Hongarije dat ze de rechtstaat niet respecteren, maar als ze eerst maar is in eigen boezem kijken want een politiestaat is hier niet ver meer af. mensen die niks misdaan hebben gaan ze opsluiten. maar moordenaars en ander tuig kunnen hier straffeloos hun gang gaan.
 • Peter Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Pauline Desmet, dan moet ik volgens u in de stad gaan wandelen en mag ik niet meer in het bos gaan wandelen. Als ik dat niet meer mag en in een situatie van fulltime thuiswerk, mogen ze mij in de psychiatrie dumpen. Is Frankrijk dan hét voorbeeld ? Wat heeft het daar al opgeleverd?
 • Pauline Desmet

  4 maanden geleden
  Ze moeten veel strenger zijn ! ! !  Lockdown zoals in Frankrijk. 1 km rond uw huis, max 1 uur weg van thuis. Geen bezoek of feesten, zeker niet nu. Grenzen sluiten, vliegtuigreizen stilleggen !
 1. Blijven we binnenkort verplicht in de buurt van ons huis? Geert Molenberghs denkt aan perimeter. “Het hoeft geen maanden te duren”
  PREMIUM

  Blijven we binnenkort verplicht in de buurt van ons huis? Geert Molen­berghs denkt aan perimeter. “Het hoeft geen maanden te duren”

  De coronacijfers dalen nog nauwelijks, op heel wat plekken stijgen ze zelfs. Net als andere landen blijven ook wij steken op een plateau, een veel te hoog plateau. Geert Molenberghs (55), biostatisticus aan de UHasselt en KU Leuven, waarschuwt dat we er zo snel mogelijk af moeten. “Als de cijfers de komende dagen gaan stijgen, mogen we niet lang wachten met actie. Misschien is een perimeter voor iedere burger een oplossing.”
 2. Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Na de eerste dag was om even voor middernacht al bijna 67.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"