Joe Biden.
Volledig scherm
Joe Biden. © Getty Images

Heeft een Amerikaanse rechter het lot van Joe Biden bezegeld? Beslissing kan hem tienduizenden stemmen kosten in cruciale swingstaat

Een rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft beslist dat stembrieven voor de presidentsverkiezingen die met de post worden teruggestuurd en niet in twéé enveloppes worden gestoken, ongeldig zijn. Die zogenaamde ‘naked ballots’ moeten volgens de rechter worden weggegooid. Democraten in de staat vrezen dat de beslissing Joe Biden er wel eens de overwinning zou kunnen kosten, en zo mogelijk zelfs ook het presidentschap.

  1. Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljetten te verwerken”
    PREMIUM

    Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljet­ten te verwerken”

    Afgelopen vrijdag gingen de eerste stemlokalen open, in vier van de vijftig Amerikaanse staten. In Virginia, de staat waar ik woon, kwamen er vanaf de vroege ochtend hele lange rijen. Tientallen mensen stonden te wachten tot de deuren opengingen. Ik ben een kijkje gaan nemen in Old Town Alexandria, een wijk in de hoofdstad. Want wat er gebeurt, zegt veel over de sfeer die er hangt rond de verkiezingen.