De Russische president Vladimir Poetin, de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin, de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AP / Reporters / Cover Images / Photo News

Heeft Biden Poetin 20 procent van Oekraïne aangeboden om de oorlog te stoppen?

De Amerikaanse president Joe Biden zou zijn Russische ambtgenoot 20 procent van Oekraïne hebben aangeboden in ruil voor vrede. Dat claimt de Zwitserse krant ‘Neue Zürcher Zeitung’. De VS zou zowel Moskou als Kiev een vredesplan hebben voorgesteld waarin Oekraïne grondgebied zou opgeven. Het Kremlin, het Witte Huis en de CIA ontkennen het verhaal.

60 reacties

 • Rudi De Sutter

  1 maand geleden
  Het Oekraïense grondgebied nu afstaan aan Poetin is er voor zorgen dat er later terug een oorlog uitbreekt en Rusland opnieuw delen van Oekraïne wil inpalmen. Als dan Oekraïne met steun van het westen terug vecht zal Poetin zeggen dat Rusland aangevallen wordt en breekt er effectief een 3deWO uit.
 • Bernard Deplacie

  1 maand geleden
  Krim wordt russich en de Donbas een onafhankelijke regio, als er nog mensen wonen tegen dan.
 • Eddy Wals

  2 maanden geleden
  Biden is zo slim niet zijn begeleiders wel.
 • Dirk Pas

  2 maanden geleden
  Biden zou beter Oekraïne 20 kruisraketten aanbieden.
 • Rik Nelles

  2 maanden geleden
  Stefan Priem, gemakshalve negeren dat de mensen in de Donbas en de Krim in een objectief en niet gemanipuleerd referendum met een meerderheid hebben gekozen om bij Oekraïne te horen. Een minderheid die niet akkoord was heeft dan op slinkse wijze met behulp van Rusland het grondgebied ingenomen. Blijkbaar is een democratische keuze een "historische fout”? Ook heeft Rusland in 1994 in het memorandum van Boedapest de territoriale integriteit van Oekraïne gewaarborgd. Niet dus.