De gevangenis van Hasselt.
Volledig scherm
De gevangenis van Hasselt. © BELGA

Hasseltse gevangenen krijgen telefoon in cel

In de gevangenis van Hasselt kunnen alle gedetineerden sinds dit weekend vanuit hun eigen cel telefoneren. Bedoeling is om het telefoonproject na de herfst in elke Belgische gevangenis uit te rollen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

35 reacties

 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  @ Patrick Maessen. ach zowat alle cipiers houden het gemakkelijk vol. De meesten onder hen hebben nog een tweede beroep of werken 8 uur en meer in het zwart.
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Leo Peeters -Duym . Cipiers moeten niks nagaan en zeker geen prive gesprekken tussen gedetineerden en hun familie . Dat is hun taak niet. Cipiers zouden daar maar al te vaak misbruik van maken. en @ Emi De graeve. Elke keer als een gevangene belt kost het hem geld. ook inde gevangenis is bellen niet gratis. Integendeel het kost hen meer dan dat u en ik betaal.
 • Leo Peeters

  3 jaar geleden
  @Gerry Cle: 1. Het is net een bijkomende belasting voor de cipiers, als ze willen nagaan wat er allemaal gezegd wordt wanneer ernaar believen gebeld mag worden. Er zal dan slechts een fractie van de gesprekken nagegaan kunnen worden. - 2. Blijkbaar weet je niet dat echte criminelen er een codetaal op nahouden. Drie minuten bellen per dag, niet langer, wat het makkelijker maakt om te ontdekken dat het niet om een normaal gesprek gaat.
 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  De minister aalmoezenier blijft cadeaus uitdelen.
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Zeer goed initiatief en een serieuze ontlasting voor de cipiers. De gebelde nummers worden wel geregistreerd maar echte criminelen zullen nooit zo dom zijn om die telefoon te gebruiken voor criminele contacten. Dit had er veel eerder moeten komen.