Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

Harvard blijft beste universiteit ter wereld, UGent beste Belgische op 71ste plaats

Voor het negentiende jaar staat de universiteit van Harvard bovenaan in de Shanghai-ranking van beste universiteiten ter wereld. Beste Belgische universiteit is die van Gent, op de 71ste plaats. De lijst, de Academic Ranking of World Universities (ARWU), is zondag gepubliceerd.

16 reacties

 • Ricky Lambreghs

  2 maanden geleden
  @Ricky Rivalis groot gelijk. Dit is echt de enige waarheid en ik kan het weten.
 • Ricky Rivalis

  2 maanden geleden
  Duidelijk allemaal weer universitairen in de comments. Harvard is net zoals Stanford een privé universiteit. Daar kan je enkel studeren als mama en papa per jaar 60 000 dollar neertellen, en dat is dan enkel voor de inschrijving. totale kost wordt per jaar geraamd op 85-100 000 dollar. Die universiteiten zijn zo rijk dat ze gewoon de beste wetenschappers en profs ter wereld aantrekken waardoor ze dan vanboven staan op die rankings.
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Dit is pure nonsens : een onderwijsinstelling staat of valt met het lerarenteam én hun . Het niveau van het onderwijs daalt zowat overal. Er wordt tegenwoordig meer tijd gestoken in allerhande nevenactiviteiten, waardoor aan het hoofddoel, met name onderwijs verstrekken, voorbijgeschoten wordt. De inzet en het doorzettingsvermogen van studenten zijn van essentieel belang voor een positief verloop van hun studieloopbaan. Al te veel studenten overschatten zichzelf, met alle gevolgen van dien ...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Niet voor een of ander, maar verdeeld in de 50 zelfstandige landen, die allemaal een onderdeel zijn van de Verenigde Staten van Amerika, zijn wel de beste scholen, de beste sociale verzorging, het hoogste pensioen, de beste ziekenhuizen, het hoogste salaris, de beste wegen, de hoogste werkeloosheid uitkering, de meeste vrijheid en het beste leger ter wereld. Amerika zit ook vol met prachtige natuur en persoonlijke avonturen, en de mooiste plekjes. En dit is absoluut zonder enige twijfel...
 • Jef Denijs

  2 maanden geleden
  Het gemiddelde niveau van ons onderwijs is zo laag, opdat iedereen zou meekunnen, dat we binnenkort niet eens meer de top 100 halen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.