Archiefbeeld. Een groep studenten wandelt op de campus van de Harvard Universiteit in Cambridge, in de Amerikaanse staat Massachusetts.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een groep studenten wandelt op de campus van de Harvard Universiteit in Cambridge, in de Amerikaanse staat Massachusetts. © AP

Harvard 20 jaar op rij beste universiteit ter wereld, UGent en KU Leuven in top 100

De Amerikaanse universiteit Harvard staat voor het 20e jaar op rij helemaal bovenaan de Shanghai-ranking van beste universiteiten ter wereld. De UGent is de Belgische primus op stek 74 en ook de KU Leuven staat in de top 100 met plaats 95. De twee Vlaamse universiteiten verloren wel terrein.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. EU naar verluidt akkoord over prijsplafond voor Russische olie
  9

  EU naar verluidt akkoord over prijspla­fond voor Russische olie

  De lidstaten van de Europese Unie hebben naar verluidt een compromis bereikt over een nieuw pakket aan sancties tegen Rusland. Daarin zijn volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, ook afspraken gemaakt over een prijsplafond voor Russische olie bij verkoop aan derde landen. Woensdag wordt hierover een formeel akkoord verwacht. De afspraken gelden niet voor olie die Hongarije via pijpleiding importeert, reageerde de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.