Harteloze Wagner-baas in kelder vol bodybags: “Hun contract is afgelopen, ze gaan volgende week naar huis”

In een sinistere video die tijdens de jaarwisseling werd vrijgegeven, is te zien hoe Wagner-baas Yevgeni Prigozhin een kelder bezoekt aan het oostelijk front in Oekraïne. De ruimte is gevuld met lijkzakken van Wagner-strijders die zijn gesneuveld in Bachmoet. Een surreëel beeld: terwijl meer lichamen van een vrachtwagen worden gehaald, spreekt Prigozhin zijn nieuwjaarswensen uit.

43 reacties

 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Als dar een vriend van spion Poetin is ,dat zegt genoeg over hun waardebesef voor de mens en zeker eigen volk . idem voor luxe ex spion patriarch
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Dit is maar een filmpje. In de realiteit worden vele Russische lijken niet geborgen. Op sommige plekken is de stank niet te harden. Indirect geeft Prigosjin toe dat hij Bachmoet niet kan innemen. Dat duurt nu al vele weken. Sinds de zomer heeft hij en het vast leger geen overwinningen geboekt. Een ontdekking van de laatste tien maanden: in de Russische maatschappij hecht men veel minder belang aan het leven. In elk geval niet zoals wij, in het westen.
 • Christel Bastiaens

  2 maanden geleden
  Triestig en dat allemaal voor wat land terug te pakken. Zoveel doden. Poetin kan die nog in een spiegel kijken.
 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Heb te doen met de slachtoffers R I P
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Die Wagner troepen zijn allemaal vrijwilligers die daar énkel en alléén gaan vechten zijn voor de extra ruime betaling doen dus medelijden verdienen die poen schepers niet .
 1. Onze journaliste zoekt gezin weer op dat ze hielp vluchten uit Oekraïne: “De meisjes tekenen bommen en granaten, geen kerstboom”
  PREMIUM

  Onze journalis­te zoekt gezin weer op dat ze hielp vluchten uit Oekraïne: “De meisjes tekenen bommen en granaten, geen kerstboom”

  België werd voor hen Nooitgedachtland, maar hun leven anno 2022 is niet bepaald een sprookje. “Onze mannen zijn nog daar.” Onze journaliste die in maart mee vluchtelingen evacueerde vanaf de Pools-Oekraïense grens, zoekt hen weer op in hun tijdelijke woonst in Wezemaal. “Toen de tweeling schooltelevisie zag over de oorlog, kwamen ze huilend terug naar huis.”