AFP
Volledig scherm
© AFP

Harde woorden tussen Poetin en Biden: “Sancties tegen Rusland zouden kolossale fout zijn”

Ondanks stevige woorden heeft Rusland positief gereageerd op de uitkomst van het telefonische overleg tussen president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Een topadviseur van de Russische leider noemde het 50 minuten durende gesprek “positief, constructief en openhartig” en een goede basis voor verder overleg.

54 reacties

 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Simpel… haal een deel NAVO militairen weg, want er zijn er kennelijk meer dan afgesproken. Als het waar is wat Putin zei. Dan vrede en rust..
 • sonia lauwers

  1 jaar geleden
  De zoon van Joe Biden, Hunter, had een topfunctie bij het Oekraïnisch gasconcern Burisma aan een vorstelijk salaris, nadat hij ontslagen was van een marinefunctie wegens cocaïnegebruik. Joe Biden speelde hierin een sleutelrol als vice-president van Obama. Tijdens de regering Trump was er geen enkel conflict, toen was er Afghanistan en nu dit.
 • Liese VdVijver

  1 jaar geleden
  Als de NATO geen kernwapens plaatst op bv 500km of 1000km van Rusland en Rusland plaatst geen kernwapens op 500 of 1000km van een NATO land,...is dan het probleem niet opgelost?
 • Dennis Van Gossum

  1 jaar geleden
  Ik haat het dat Europa denkt in schuld te moeten blijven staan met de VS omdat die indertijd ons "bevrijd" hebben van de Duitsers. Komaan zeg dat is bijna 77 jaar geleden man, moeten wij ons daarom blijven gedragen als schoothondje van de VS? Europa kan zich beter erbuiten houden als 2 reuzen (die elk 4x zo groot zijn als Europa zelf) in conflict liggen met elkaar. Waarom moeten wij altijd de "wereldverbeteraar" het "opvanghuis" en de "liefdadigheidorganisatie" zijn van de wereld?
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Bij de implosie van de USSR hebben de Navo en Rusland afgesproken dat de Navo geen landen zou inlijven, en dat Rusland hen ook zou gerust laten. Sindsdien heeft de Navo het ene na het andere ex-Oostblokland laten aansluiten. "Ze vroegen het zelf" is een drogreden: de Navo had hen moeten weigeren. En wat de Krim betreft: het was een onafhankelijke deelrepubliek, én de meerderheid van de bevolking daar is/was Russisch.