De EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier zou eigenlijk zondag uit Londen vertrekken, maar blijft nu langer in de Britse hoofdstad om verder te praten over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU.
Volledig scherm
De EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier zou eigenlijk zondag uit Londen vertrekken, maar blijft nu langer in de Britse hoofdstad om verder te praten over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU. © EPA

Handelsgesprekken tussen Britten en EU verlengd tot woensdag

De gesprekken over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie worden verlengd tot en met woensdag. Dat heeft een Britse regeringsfunctionaris tegen het persbureau Bloomberg gezegd.

 1. Vaccin in Verenigd Koninkrijk sneller goedgekeurd “dankzij brexit”, claimt minister, EU bekritiseert “gehaaste beslissing”

  Vaccin in Verenigd Koninkrijk sneller goedge­keurd “dankzij brexit”, claimt minister, EU bekriti­seert “gehaaste beslissing”

  In tegenstelling tot wat de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock vandaag beweert, is het niet dankzij de brexit dat toezichthouder MHRA als eerste heeft kunnen aanbevelen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een marktvergunning te geven. Het is net Europese wetgeving die een snelle beslissing mogelijk gemaakt heeft. De Europese Unie heeft ondertussen wel kritiek op de snelle Britse goedkeuring en zegt zelf een grondiger onderzoek te zullen voeren. Ook Duitsland heeft bewust gekozen voor een langere procedure, klinkt het in Berlijn.
 2. LIVE. Italianen moeten thuisblijven met Kerstmis en Nieuwjaar
  Play

  LIVE. Italianen moeten thuisblij­ven met Kerstmis en Nieuwjaar

  “Als de vaccins klaar zijn, kan België vanaf 5 januari vaccineren.” Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd aan VTM Nieuws. Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht bevestigde eerder op de dag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat de coronacijfers in ons land verder blijven dalen. “Als de trends zo blijven evolueren, bereiken we mogelijk tegen Kerstmis 800 nieuwe besmettingen per dag.” Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis