(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © REUTERS

Hand geamputeerd na te strakke boeien

ALABAMAEen twintiger sleept een hulpsheriff in de Amerikaanse staat Alabama voor de rechter vanwege zijn arrestatie in februari vorig jaar. De handboeien die hij om kreeg, waren te strak gespannen en veroorzaakten blijvende medische schade. Na vier operaties bleek de amputatie van de linkerhand de enige uitweg.

0 reacties

 1. Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  In een verklaring als reactie op het nieuws dat hij in Manhattan wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, zegt de voormalige Amerikaanse president Trump dat hij “volledig onschuldig” is. Hij rept over "een heksenjacht” en noemt de gang van zaken “politieke vervolging en inmenging in verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis.” Op zijn eigen sociale medium ‘Truth Social’ bloklettert hij daarnaast dat de aanklacht "een ongeziene aanval op ons land en op onze ooit vrije en eerlijke verkiezingen” is.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.