Beeld ter illustratie. Door Israëlische raketaanvallen vernielde gebouwen in Gaza.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Door Israëlische raketaanvallen vernielde gebouwen in Gaza. © Photo News

Hamas heropent regeringsgebouwen in Gazastrook

De Palestijnse regering in de Gazastrook heropent zondagochtend de overheidsgebouwen, nu er een wapenstilstand is overeengekomen met Israël. De kantoren zijn bijna twee weken gesloten geweest vanwege de beschietingen tussen Israël en de Palestijnen.

 1. Het schrijnende gezicht van het Israëlisch-Palestijnse conflict: deze kinderen wilden geen oorlog, maar ze hebben die wel met hun leven betaald
  PREMIUM

  Het schrijnen­de gezicht van het Israëlisch-Palestijn­se conflict: deze kinderen wilden geen oorlog, maar ze hebben die wel met hun leven betaald

  Een Palestijnse jongen van elf die opgekleed was om het Suikerfeest te vieren, een Joodse kleuter die dol was op de Ninja Turtles en een Arabisch tienermeisje dat biologie studeerde om de wereld te verbeteren. Het zijn maar enkele van de doden die het Israëlisch-Palestijnse conflict de afgelopen dagen heeft geëist. Volgens de recentste cijfers kwamen er al 130 mensen om. 122 aan de Palestijnse en 8 aan de Israëlische kant. Daar zijn zeker 33 kinderen bij — slachtoffers die geen oorlog vroegen, maar die wel met hun leven hebben betaald. Wij geven er zo twintig een gezicht.
 2. Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrijders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”
  PREMIUM
  6

  Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrij­ders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”

  Hij is één van die atypische strijders sinds de Russische inval in Oekraïne, Nikita Knysj. Ex-medewerker bij de Oekraïense inlichtendienst SBU en intussen aanvoerder van misschien wel het grootste cyberleger van Europa. We kunnen hem exclusief spreken over de virtuele strijd van het land. “Voor hackers gelden geen regels in oorlogstijd.”