Volgens peilingen loopt Braziliaans president Jair Bolsonaro (uiterst links in beeld) ver achter op de linkse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva (rechts op de rode handdoeken), die kandidaat is namens de linkse Arbeiderspartij (PT). Op het bordje van de straatverkoper is te zien dat ook de handdoeken met 'Lula' erop harder gaan in de verkoop dan die van zijn rivaal Bolsonaro: 43-5.
Volledig scherm
Volgens peilingen loopt Braziliaans president Jair Bolsonaro (uiterst links in beeld) ver achter op de linkse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva (rechts op de rode handdoeken), die kandidaat is namens de linkse Arbeiderspartij (PT). Op het bordje van de straatverkoper is te zien dat ook de handdoeken met 'Lula' erop harder gaan in de verkoop dan die van zijn rivaal Bolsonaro: 43-5. © AP

Half miljoen mensen ondertekenen petitie ter verdediging van Braziliaanse democratie

In Brazilië hebben al meer dan 500.000 mensen een petitie ondertekend “ter verdediging van de democratie”, onder wie ook grote name in de bedrijfswereld. De petitie komt er na de kritiek van president Jair Bolsonaro op de instellingen en het electoraal systeem. Door zijn opmerkingen bestaat twijfel of hij een eventuele verkiezingsnederlaag zal accepteren.