DarkSide
Volledig scherm
DarkSide © AFP

Hackers van de Colonial Pipeline vermoedelijk ook zelf gehackt

DarkSide, de hackersgroep die wordt verdacht van de cyberaanval op Colonial Pipeline, is nu vermoedelijk ook zelf gehackt. De groep wordt ervan verdacht om vorige week de Colonial Pipeline te hebben aangevallen met gijzelsoftware. Daardoor kwam een van de grootste pijpleidingen in de VS stil te liggen wat nog altijd zorgt voor schaarste aan benzine. 

  1. Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minutenlang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”
    Update

    Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minuten­lang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”

    De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vannacht enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is te zien hoe de 29-jarige zwarte Amerikaan minutenlang door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. “De agenten waren relatief jong met weinig ervaring”, aldus Amerika-expert Greet De Keyser. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie. In verschillende Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd.