Gunter Berger uit Hamme met zijn Nederlandse vrouw Irina en hun zoontje Gael in het vijfsterrencomplex Corales Suites in La Caleta. Gunter is er directeur, Irina werkt er sinds kort ook.
Volledig scherm
PREMIUM
Gunter Berger uit Hamme met zijn Nederlandse vrouw Irina en hun zoontje Gael in het vijfsterrencomplex Corales Suites in La Caleta. Gunter is er directeur, Irina werkt er sinds kort ook. © Joel Hoylaerts / Photonews

Gunter Berger is directeur van exclusief vijfsterrencomplex op Tenerife: “Niet goedkoop, maar toch is alles volgeboekt”

Als La Caleta het Knokke-le-Zoute van Tenerife is, dan is het Corales vijfsterrencomplex de parel aan de kroon van dit exclusieve kuststadje op Tenerife. De kans dat je er aan het zwembad Nederlands hoort, is groot want 90% van de 235 luxeflats en hotelkamers zijn eigendom van Vlamingen. De directeur die er alles in goede banen leidt, is ook een landgenoot. “Hier iets kopen of huren is niet goedkoop, maar toch is alles volgeboekt”, zegt geboren Hammenaar Gunter Berger (47). “De vraag naar luxe groeit explosief.”

 1. Bij Nele van Westhaven Bay, dé Vlaamse hotspot op Tenerife: “Ik mis België soms nog, maar het weer en de sfeer op Tenerife maken veel goed”
  PREMIUM

  Bij Nele van Westhaven Bay, dé Vlaamse hotspot op Tenerife: “Ik mis België soms nog, maar het weer en de sfeer op Tenerife maken veel goed”

  Eddy Wally was er kind aan huis, op het krijtbord wordt een mosselfestijn aangekondigd en bij je Duvel of Jupiler kun je een ‘hapjesplank’ bestellen: je mag in Westhaven Bay dan wel in een zonnetje van 27 graden baden op een 20 meter hoge vulkanische rots boven de Atlantische Oceaan, Vlaamser dan hier wordt het niet op Tenerife. Dit is het verhaal van een onverhoopt succes, met in de hoofdrol twee vrouwen die van wanten weten: moeder Rita en dochter Nele.
 1. Ibele Lybaert (47), zus van ‘Columbus’ Wim, is al bijna tien jaar kunstenares op Tenerife: “Naar België ga ik nooit meer terug, veel te koud”
  PREMIUM

  Ibele Lybaert (47), zus van ‘Columbus’ Wim, is al bijna tien jaar kunstena­res op Tenerife: “Naar België ga ik nooit meer terug, veel te koud”

  Zij een tengere vrouw, hij een mastodont van een vent: fysiek kan het verschil niet groter zijn tussen broer en zus. En terwijl we Wim (53) kennen als de man die liefst kriskras door Europa tjokt met zijn Columbus, heeft kunstenares Ibele Lybaert (47) al bijna tien jaar haar anker uitgeworpen op Tenerife. “We zijn allebei Duracellkonijnen, maar mijn kunst én dit eiland hebben me rustiger gemaakt.”
 2. CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyndroom zit waarschijnlijk geen buitenlandse macht”

  CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyn­droom zit waarschijn­lijk geen buitenland­se macht”

  De meeste gevallen van het mysterieuze Havanasyndroom hebben een omgevings- of medische oorzaak. Dat is de tussentijdse conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Verenigde Staten blijven wel een twintigtal onverklaarbare voorvallen onderzoeken. Tot nu toe werden Rusland, China en Cuba vanuit bepaalde hoek met de vinger gewezen als mogelijke buitenlandse mogendheden achter wat een bewuste aanval tegen Amerikaanse diplomaten zou kunnen zijn.