Het Guggenheim bood Trump het kunstwerk 'America', een gouden toiletpot, aan in plaats van de gevraagde Van Gogh.
Volledig scherm
Het Guggenheim bood Trump het kunstwerk 'America', een gouden toiletpot, aan in plaats van de gevraagde Van Gogh. © AP

Guggenheim Museum weigert schilderij uit te lenen aan Trump, maar biedt hem in ruil gouden toilet aan

De aanvraag van het Witte Huis om een bekend kunstwerk van Vincent Van Gogh te mogen uitlenen, kreeg een njet van het Guggenheim Museum in New York dat het stuk momenteel in bewaring heeft. Maar de curator bood wel een alternatief aan: een gouden toiletpot. Dat schrijft de krant Washington Post die de e-mailcorrespondentie kon inkijken.

5 reacties

 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Als je hem ziet zitten tijdens ontmoetingen met wereldleiders, lijkt het sowieso alsof hij altijd op de pot zit.
 • Steve Warson

  5 jaar geleden
  Hij kan hem misschien verkopen om bij te leggen voor zijn muurke.
 • Christine Laevers

  5 jaar geleden
  Trump zal ergens gehoord hebben dat Van Gogh een must is in het salon zonder te weten over wie het eigenlijk gaat. Dat beeld ik me in. Een gouden toilet als kunstwerk past veel beter bij zijn profiel!
 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Zielig links toont z'n rancune. Het maakt weinig uit wat de museum mensen met hun purperen haar denken. Ik zou de pot nemen, ontmantelen, verkopen en aan liefdadigheid schenken. Catellan en Guggenheim dan in lange juridische knoop tergen terwijl de publieke opinie aan Trumps kant staat.
 • willy cornille

  5 jaar geleden
  Deze gouden pot zou een goede vervanger zijn voor zijn bureaustoel in het oval office. Trump zittend op zijn gouden pot, broek op de schoenen en bellend met May, Merkel en de rest van de wereld. Die idioot zou het nog flaterend vinden ook, ik zou het eerder erg vinden voor die pot.
 1. ANALYSE. Een werkweek van amper 35 uur en al op pensioen op 62 jaar. Waarom veel Fransen het ondenkbaar vinden dat daaraan geraakt wordt
  PREMIUM
  51

  ANALYSE. Een werkweek van amper 35 uur en al op pensioen op 62 jaar. Waarom veel Fransen het ondenkbaar vinden dat daaraan geraakt wordt

  De Franse Assemblée heeft gisteravond bijzonder nipt twee moties van wantrouwen afgewezen. Dit neemt niet weg dat het land, nog geen jaar na de herverkiezing van Emmanuel Macron, steeds meer onbestuurbaar wordt. Vuur aan de lont is dit keer een hervorming die de minimum pensioenleeftijd op 64 jaar brengt. Waarom ligt de pensioenleeftijd in Frankrijk zoveel gevoeliger dan in de rest van Europa? Want de Fransen gaan nog altijd vroeger met pensioen dan elders in Europa én een werkweek duurt er slechts 35 uren.