De stier verzet zich met alle macht terwijl zijn hoorns in brand worden gestoken.
Volledig scherm
De stier verzet zich met alle macht terwijl zijn hoorns in brand worden gestoken. © AFP

Gruwelijk: stier wordt in brand gestoken tijdens 'volksfeest' in Spanje

Dierenrechtenorganisaties eisen al jarenlang voor de afschaffing ervan, maar tijdens het jaarlijkse 'Toro de Jubilo'-festival in het Spaanse dorpje Medinaceli is dit weekend opnieuw een stier in brand gestoken. Tegenstanders van het gruwelijke spektakel zeggen dat het dier ongelooflijke paniek en pijnen doorstaat voordat het wordt gedood.

205 reacties

 • Eva Follon

  4 jaar geleden
  De beschaving in de wereld is nog héél ver te zoeken precies. Schande is het.
 • klint woods

  4 jaar geleden
  Zwarte Piet moet weg want dat is rascisme maar dit kan?????? Ik noem dit veel erger dan een zwarte Piet. Dit is mishandeling van de zwaarste graad!!!! Dit moedwillig een dier laten afzien. Net als de stierengevechten!! Maar daar mag je niets aan veranderen dat is traditie maar onze zwarte Piet moet zich aanpassen. Er lopen toch veel huichelaars rond. Dit hoort bij mij bij het laagste van het laagste!!
 • Wilfried Vanden Berg

  4 jaar geleden
  Wat wil je van een achterlijk land . Het zijn nog steeds primitievelingen ,leven nog steeds in de tijd van Columbus. En hebben totaal geen enkele vorm van respect voor dieren. En wat doen de graaiers en leugenaars van de EU ? NIKS. De schandalige graaiers .
 • Peeleman Carine

  4 jaar geleden
  Misselijkmakend, zo wreed kan enkel een mens zijn
 • Jennifer Peeters

  4 jaar geleden
  Traditie of niet, dit is verschrikkelijk net zoals die stierengevechten. En de EU doet daar niks aan. Zo zie je maar wat een harteloze mensen dat zijn.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.