Dan McGinley, vicepresident van de Groundhog Club, toont een boekrol aan het publiek terwijl marmotverzorger AJ Derume Punxsutawney Phil vasthoudt. De bosmarmot zag zijn schaduw en voorspelde een late lente tijdens de 136ste jaarlijkse Groundhog Day-festiviteiten op 2 februari 2023 in Punxsutawney, Pennsylvania.
Volledig scherm
Dan McGinley, vicepresident van de Groundhog Club, toont een boekrol aan het publiek terwijl marmotverzorger AJ Derume Punxsutawney Phil vasthoudt. De bosmarmot zag zijn schaduw en voorspelde een late lente tijdens de 136ste jaarlijkse Groundhog Day-festiviteiten op 2 februari 2023 in Punxsutawney, Pennsylvania. © Getty Images

Groundhog Day in de VS: Bosmarmot Phil voorspelt nog zes weken winter

Punxsutawney Phil, de bosmarmot die elk jaar in de VS het einde van de winter voorspelt, kwam donderdag uit zijn hol in de Amerikaanse staat Pennsylvania en zag zijn schaduw. Dat is volgens de lokale folklore een teken van nog zes weken vorst.

 1. Russische staatsmedia voeren Filip Dewinter (Vlaams Belang) op als ‘nucleair expert’: “Wat een grap”
  30

  Russische staatsme­dia voeren Filip Dewinter (Vlaams Belang) op als ‘nucleair expert’: “Wat een grap”

  Filip Dewinter kennen we in Vlaanderen als kopstuk van Vlaams Belang, maar in Rusland wordt hij opgevoerd als 'nucleair expert’ in de propagandamedia. Daar zou Dewinter hebben beweerd dat er Amerikaanse kernkoppen in Oost-Europa staan. Volgens de woordvoerder van Vlaams Belang is “alles uit de context getrokken”, Dewinter zelf lacht het 'Russische artikel’ weg op Twitter. “Zoals altijd is de waarheid het eerste slachtoffer van iedere oorlog.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.