Een grenscontrole nabij Salzburg.
Volledig scherm
Een grenscontrole nabij Salzburg. © AFP

Grote ongerustheid over snelle verspreiding Zuid-Afrikaanse variant coronavirus: Oostenrijk waarschuwt voor reizen naar Tirol

De Oostenrijkse regering heeft een reiswaarschuwing uitgevaardigd voor de eigen deelstaat Tirol. Oorzaak is vooral de sterke verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Twintig procent van alle wereldwijd al ontdekte besmettingen van de variant situeert zich in Tirol, enkel Zuid-Afrika zelf kent nog meer gevallen. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, en zelfs een algemeen reisverbod valt niet uit te sluiten.

8 reacties

 • John Metdezon

  8 maanden geleden
  Wie vraagt nu om een verbod op skiën ??? De sport op zich heeft er niks mee te maken. De après-ski verbieden, daar ligt het probleem. Al die onnozelaars die in de zomer in overvolle strandbars stonden te feesten in St-Tropez ... daarom moet zwemmen of zonnen niet verboden worden hè !
 • Patrick Jonckheere

  8 maanden geleden
  Dat ze hun grenzen sluiten voor toeristen die er willen zijn. De juiste en gemakkelijkste oplossing.
 • rik berg

  8 maanden geleden
  er is een deja vue en hoop dat we nu wel eindelijk ons lesje hebben geleert , anders zijn we dike onozelaars
 • Joël Gevers

  8 maanden geleden
  Onmiddellijk een verbod om te gaan skiën graag. Of we zitten weer in het zelfde straatje als vorig jaar.
 • Yves Pinoy

  8 maanden geleden
  Een algemeen reisverbod is hier op zijn plaats. Zakenreizen incluis. Men kan via telewerken ook onderhandelingen voeren. Enkel essentiële verplaatsingen (voeding, grensarbeid,..) zijn mogelijk. De rest gaat de grens niet over. Men weet nu reeds dat mensen zich niet vrijwillig 10 dagen in quarantaine zetten en zich tweemaal laten testen. Dus, enige oplossing: grenzen dicht.
 1. Stap dichter bij “wondermedicijn”: Israël ontdekt veelbelovend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek
  PREMIUM

  Stap dichter bij “wonderme­di­cijn”: Israël ontdekt veelbelo­vend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek

  Vaccins zullen ervoor moeten zorgen dat we niet meer besmet raken met het coronavirus, maar intussen zijn wetenschappers ook ijverig op zoek naar geneesmiddelen voor patiënten die tóch ziek worden. Israël claimt alvast een medicijn gevonden te hebben dat Covid-19 geneest. De eerste tests doen het beste vermoeden, want het ‘reumamedicijn’ heeft alle proefpersonen kunnen genezen. In ons land worden de resultaten van enkele studies heel binnenkort verwacht. Wordt dit een nieuwe uitweg uit deze crisis?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.