Een grenscontrole nabij Salzburg.
Volledig scherm
Een grenscontrole nabij Salzburg. © AFP

Grote ongerustheid over snelle verspreiding Zuid-Afrikaanse variant coronavirus: Oostenrijk waarschuwt voor reizen naar Tirol

De Oostenrijkse regering heeft een reiswaarschuwing uitgevaardigd voor de eigen deelstaat Tirol. Oorzaak is vooral de sterke verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Twintig procent van alle wereldwijd al ontdekte besmettingen van de variant situeert zich in Tirol, enkel Zuid-Afrika zelf kent nog meer gevallen. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, en zelfs een algemeen reisverbod valt niet uit te sluiten.

8 reacties

 • John Metdezon

  10 maanden geleden
  Wie vraagt nu om een verbod op skiën ??? De sport op zich heeft er niks mee te maken. De après-ski verbieden, daar ligt het probleem. Al die onnozelaars die in de zomer in overvolle strandbars stonden te feesten in St-Tropez ... daarom moet zwemmen of zonnen niet verboden worden hè !
 • Patrick Jonckheere

  10 maanden geleden
  Dat ze hun grenzen sluiten voor toeristen die er willen zijn. De juiste en gemakkelijkste oplossing.
 • rik berg

  10 maanden geleden
  er is een deja vue en hoop dat we nu wel eindelijk ons lesje hebben geleert , anders zijn we dike onozelaars
 • Joël Gevers

  10 maanden geleden
  Onmiddellijk een verbod om te gaan skiën graag. Of we zitten weer in het zelfde straatje als vorig jaar.
 • Yves Pinoy

  10 maanden geleden
  Een algemeen reisverbod is hier op zijn plaats. Zakenreizen incluis. Men kan via telewerken ook onderhandelingen voeren. Enkel essentiële verplaatsingen (voeding, grensarbeid,..) zijn mogelijk. De rest gaat de grens niet over. Men weet nu reeds dat mensen zich niet vrijwillig 10 dagen in quarantaine zetten en zich tweemaal laten testen. Dus, enige oplossing: grenzen dicht.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Stap dichter bij “wondermedicijn”: Israël ontdekt veelbelovend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek
  PREMIUM

  Stap dichter bij “wonderme­di­cijn”: Israël ontdekt veelbelo­vend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek

  Vaccins zullen ervoor moeten zorgen dat we niet meer besmet raken met het coronavirus, maar intussen zijn wetenschappers ook ijverig op zoek naar geneesmiddelen voor patiënten die tóch ziek worden. Israël claimt alvast een medicijn gevonden te hebben dat Covid-19 geneest. De eerste tests doen het beste vermoeden, want het ‘reumamedicijn’ heeft alle proefpersonen kunnen genezen. In ons land worden de resultaten van enkele studies heel binnenkort verwacht. Wordt dit een nieuwe uitweg uit deze crisis?
 1. De unieke Servische aanpak: snelle vaccinatie, alles open tijdens softe lockdown én veel levensvreugde

  De unieke Servische aanpak: snelle vaccinatie, alles open tijdens softe lockdown én veel levens­vreug­de

  Terwijl heel wat Europese landen momenteel op slot zitten om de pandemie onder controle te houden, slaat Servië een andere weg in. Zowat alles is er open en de bevolking is ontspannen. Er wordt aan een razendsnel tempo gevaccineerd en de coronacijfers zijn niet eens veel slechter dan bij ons. Dit is dé succesformule van de softe lockdown in Servië. Al klinkt hier en daar ook kritiek.