Volledig scherm
© EPA

Grote cyberaanval VS treft ook staten en lokale overheden

De grote cyberaanval op de Amerikaanse overheid die recentelijk aan het licht is gekomen, treft ook afzonderlijke staten en lokale overheden in de Verenigde Staten, meldt CISA, het Amerikaanse cyberveiligheidsagentschap.

0 reacties

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  De Spaanse politie is erin geslaagd drie overvallers te arresteren die een Belgisch koppel hebben beroofd en vastgebonden. Dat gebeurde in hun luxeflat van 5,5 miljoen euro, in een van de meest exclusieve resorts aan de Costa del Sol. Het koppel werd ’s nachts, terwijl ze in bed lagen, verrast door drie gewapende mannen. Nadat een bewaker de politie verwittigde, vonden die het koppel gekneveld terug op het dak.
 2. Trump minimaliseert impact van grootschalige cyberaanval op Amerikaanse instellingen en spreekt buitenlandminister tegen over Russische betrokkenheid

  Trump minimali­seert impact van grootscha­li­ge cyberaan­val op Amerikaan­se instellin­gen en spreekt buitenland­mi­nis­ter tegen over Russische betrokken­heid

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst gereageerd op de berichten over de grootschalige cyberaanval die verscheidene Amerikaanse overheidsinstellingen heeft getroffen. Zijn buitenlandminister Mike Pompeo deelde vrijdag mee dat er aanwijzingen zijn dat Rusland achter de aanval zit. Trump betwijfelt dat laatste en suggereert dat China mogelijk de schuldige is.
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"