Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Theo737

Grote bezorgdheid om nieuwe coronavariant: ook België vaardigt inreisverbod uit voor reizigers uit zuidelijk Afrika

België kondigt in navolging van tal van andere Europese lidstaten een inreisverbod af voor landen uit zuidelijk Afrika, waar een nieuwe, potentieel nog besmettelijkere coronavariant (B.1.1.529) de ronde doet. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Er is intussen ook een bevestigd geval van de nieuwe variant in ons land geregistreerd.

109 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Vanaf wanneer mag het paniekvoetbal zijn, Xavier. Vanaf 30.000 doden, 50.000, 100.000... Het is triestig dat het zo ver gekomen is. In ons land en in de wereld. Met een beetje nadenken had men kunnen weten dat ook dit scenario kon optreden en het kunnen voorkomen. Maar gemakshalve ging men maar uit van het minst erge scenario. In het begin zelfs maar een onschuldig griepje. En nu blijkt dat het virus de hersenen nog aantast ook. Dat wordt een toekomst.
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  Ze gaan eens vergaderen en dan overleggen wat ze gaan doen en daarna rusten ze en wachten op de volgende variant en nog een paar duizenden doden.
 • fernand vandewiele

  1 jaar geleden
  heeft iedereen nog genoeg wc papier?
 • xavier Houzet

  1 jaar geleden
  Stop toch eens met dit paniekvoetbal.
 • fernand vandewiele

  1 jaar geleden
  of wij vernietigen de aarde,of de aarde vernietigt ons. ben benieuwd wie gaat winnen...
 1. Gedeserteerde Wagner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgeschoten voor de ogen van iedereen”

  Gedeser­teer­de Wag­ner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgescho­ten voor de ogen van iedereen”

  Andrej Medvedev (26) is een ex-commandant van de Russische Wagner-groep die deserteerde en naar Noorwegen vluchtte. In een interview met CNN vertelt hij over de vaak wrede behandeling van de Wagner-huurlingen, die doorgaans naar het front worden gestuurd zonder al te veel richtlijnen. De wreedheden die hij zag, deden hem naar eigen zeggen ervoor kiezen om te deserteren.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Virologen Piet Maes en Marc Van Ranst over de nieuwe coronavariant: “Tegenhouden zal niet meer lukken, reisverbod kan de opmars wel vertragen”
  PREMIUM

  Virologen Piet Maes en Marc Van Ranst over de nieuwe coronavari­ant: “Tegenhou­den zal niet meer lukken, reisverbod kan de opmars wel vertragen”

  De wereld kijkt met argusogen naar een nieuwe variant van het coronavirus, de zogenaamde B.1.1.529-variant - of omikron, zoals de nieuwe coronavariant werd gedoopt - die Zuid-Afrika in de ban houdt. Beschermen de vaccins tegen deze variant, wat kunnen we meer doen om omikron buiten te houden en hoe vaak kan het coronavirus nog muteren? Wij lieten deze en nog andere vragen beantwoorden door Marc Van Ranst (KU Leuven) en Piet Maes (Rega Institute).