Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Theo737

Grote bezorgdheid om nieuwe coronavariant: ook België vaardigt inreisverbod uit voor reizigers uit zuidelijk Afrika

België kondigt in navolging van tal van andere Europese lidstaten een inreisverbod af voor landen uit zuidelijk Afrika, waar een nieuwe, potentieel nog besmettelijkere coronavariant (B.1.1.529) de ronde doet. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Er is intussen ook een bevestigd geval van de nieuwe variant in ons land geregistreerd.

109 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Vanaf wanneer mag het paniekvoetbal zijn, Xavier. Vanaf 30.000 doden, 50.000, 100.000... Het is triestig dat het zo ver gekomen is. In ons land en in de wereld. Met een beetje nadenken had men kunnen weten dat ook dit scenario kon optreden en het kunnen voorkomen. Maar gemakshalve ging men maar uit van het minst erge scenario. In het begin zelfs maar een onschuldig griepje. En nu blijkt dat het virus de hersenen nog aantast ook. Dat wordt een toekomst.
 • Lode vleminckx

  2 maanden geleden
  Ze gaan eens vergaderen en dan overleggen wat ze gaan doen en daarna rusten ze en wachten op de volgende variant en nog een paar duizenden doden.
 • fernand vandewiele

  2 maanden geleden
  heeft iedereen nog genoeg wc papier?
 • Houzet Xavier

  2 maanden geleden
  Stop toch eens met dit paniekvoetbal.
 • fernand vandewiele

  2 maanden geleden
  of wij vernietigen de aarde,of de aarde vernietigt ons. ben benieuwd wie gaat winnen...
 1. Dronken sheriff (41) rijdt politiewagen total loss tegen meer dan 200 km/u
  Play

  Dronken sheriff (41) rijdt politiewa­gen total loss tegen meer dan 200 km/u

  In de Amerikaanse staat Minnesota is ophef ontstaan nadat een sheriff onder invloed crashte met zijn overheidsvoertuig. Toen sheriff David Hutchinson (41) de controle over het stuur verloor, reed hij meer dan 200 km/u én zonder gordel. Politiebeelden tonen hoe Hutchinson vlak naast het wrak ligt. Op enkele gebroken ribben na, blijft hij wonderwel ongedeerd. Hoewel er geen andere persoon gevonden wordt, beweert Hutchinson tijdens een eerste ondervraging dat hij “niet aan het stuur zat”.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.