Annegret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel nadat AKK heeft aangekondigd een stap terug te zetten.
Volledig scherm
Annegret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel nadat AKK heeft aangekondigd een stap terug te zetten. © AFP

Grote bezorgdheid in EU-kringen na politieke aardbeving: “Wat is er aan de hand in Duitsland?”

De gedoodverfde opvolger van Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, trok zich plots terug als CDU-voorzitter en wil zich niet langer kandidaat stellen voor het kanselierschap. Een onverwachte aankondiging die maandag een politieke aardbeving veroorzaakte bij onze oosterburen. En die werd niet alleen in Berlijn gevoeld, maar ook in Brussel. Angela Merkel komt steeds meer onder vuur te liggen. In EU-kringen heerst grote bezorgdheid over de politieke toestand in Duitsland en de toekomstige rol van het land in Europa.

68 reacties

 • Markos Agios

  11 maanden geleden
  Als je de reacties leest, is het echte probleem zeer goed gekend door de modale man en nog steeds blijven de kopstukken hun ogen sluiten en niet de grenzen. Het door ons zuur opgebouwde systeem kan dit niet langer aan! Welke partij ook, het MOET veranderen. Waarom blijven ze in godsnaam steeds achter de migratie staan?
 • raf peeters

  11 maanden geleden
  We staan korter bij oorlog dan de meesten wel denken.
 • lieve vanderstraeten

  11 maanden geleden
  Ze hebben de grootste stommiteit begaan door in Europa door de poorten open te zetten. Voor iedereen. Ik zal dat nooit vergeten, de welvaart die we hier door hard werken hadden opgebouwd is foetsie en er komt nu meer en meer armoede.
 • Billy Valcke

  11 maanden geleden
  Bij ons is pater geens ook ah proberen de gebroken pot te lijmen.er is geen col sterk genoeg.het breekpunt is toegelaten immigratie....we hebben er verdomd genoeg van.niks.niks anders.
 • Hendrik Patyn

  11 maanden geleden
  Ze moeten zo verder doen, net zoals in België, veel geld verdienen zonder te werken, grote diploma's zonder te studeren...... Door het gebrek aan competitiviteit en kennis is de hele Duitse auto-industrie in de soep aan het draaien. Mercedes werkt samen met Renault en nissan, volkswagen met ford, BMW doet het beter met Toyota, een wereldleider en toch gaat de Supra met de pluimen lopen.....
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"