Een truck met de boodschap 'Toegang tot stemmen beperken, beperkt de vrijheid. Punt' voor het staatsparlement van Georgia in Atlanta.
Volledig scherm
Een truck met de boodschap 'Toegang tot stemmen beperken, beperkt de vrijheid. Punt' voor het staatsparlement van Georgia in Atlanta. © EPA

Grote bedrijven kritisch over omstreden nieuwe kieswet Amerikaanse strijdstaat Georgia: verboden water uit te delen in wachtrij voor stembureau

In navolging van president Joe Biden laten nu ook steeds meer Amerikaanse bedrijven zich kritisch uit over de nieuwe kieswet in de staat Georgia, die nieuwe barrières opwerpt voor het stemmen. Onder meer Coca-Cola en Delta Airlines hebben zich aangesloten bij een coalitie van bedrijven die de kieswet onacceptabel vinden. Beide bedrijven zijn gevestigd in Atlanta, de hoofdstad van Georgia.

10 reacties

 • Gino De Neef

  1 maand geleden
  Een wet die kiesfraude bestrijdt en de stem van Amerikaanse staatsburgers beter beschermd wordt door de democraten aangevallen met leugens. Tekenend!
 • Jean West

  1 maand geleden
  Daar gaan ze weer, niemand word uitgesloten. Als ik de juiste documenten niet heb kan ik in België ook niet stemmen.
 • Emma Andersen

  1 maand geleden
  Waarom verzetten ze zich tegen een identiteitscontrole van de kiezers? De kans op fraude is gigantisch met het huidige systeem waarbij zelfs illegalen en overleden mensen konden stemmen.
 • Daan Roos

  1 maand geleden
  Geschenkjes uitdelen of meestal briefjes van 50 dollar uitdelen aan de wachtenden, natuurlijk vergezeld met een politieke boodschap, wordt verboden? Dan zijn de verkiezingen hier al lang niet meer democratisch.
 • Jeroen Beckers

  1 maand geleden
  De Republikeinen merken steeds meer dat ze geen meerderheden meer kunnen halen op een legale en democratische manier. Dat de oorzaak bij henzelf en hun afgedwaald, autoritaire en compleet misplaatste gedachtengoed ligt snappen ze duidelijk niet. Ze roepen zo vaak over verkiezingsfraude dat ze hun eigen leugens zijn gaan geloven.
 1. Indiase hindoe’s smeren zich in met koeienmest tegen corona, artsen waarschuwen dat het niet helpt
  9

  Indiase hindoe’s smeren zich in met koeienmest tegen corona, artsen waarschu­wen dat het niet helpt

  Artsen in India waarschuwen dat de uitwerpselen van de koe niet tegen het coronavirus helpen. Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor en het gebruik ervan zou alleen maar bijdragen aan de verspreiding van allerlei ziekten. De oproep is het gevolg van de praktijk van sommige hindoes in de westelijke deelstaat Gujarat om zich in te smeren met koeienmest, aldus Indiase media. Ze menen dat dit ze weerbaar maakt tegen Covid-19.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op